Ej publicerat

Recension av Petite Chérie Classic duo 2017

I samarbete med Jollyroom har vi fått möjligheten att recensera den nya vagnen Petite Chérie Duovagn Classic 2017!

Vagnen ser snygg och rejäl ut på bild och kommer i två paket, ett för chassit och ett för ligg- och sittdelen. Den var enkel att montera ihop bortsett från hjulen, jag tyckte de var svåra att få att fästa men när de väl sitter så sitter de bra!

Chassit är av aluminium, enkelt att fälla upp och ner och känns väldigt stabilt och säkert. En klassisk design med varukorg i metall nertill med gott om plats för kassar och väskor. Lufthjulen är rejäla med bra mönster och rullar superfint. Handtaget är höj- och sänkbart men känns något trög så man får ta i lite men det kanske går till sig med tiden?

Ett härligt skinn i vagnen ser inte bara mysigt ut utan värmer gott när det är kallt. Vagnen känns mer ombonad och det blir mjukt och skönt. Det här grå skinnet är också från Jollyroom från märket Nordlys och är så fint att vi kommer att använda det inomhus också på vår kökssoffa! Det har en förstärkt baksida, dock inga färdiga hål för barnvagnsbältet.

Liggdelen kan vi inte testa då vi saknar bebis, men den är enkel att fälla ut men känslan var budget, vilket den egentligen även är då vagnen är relativt billig! Den har dock en tjock dyna och bebisen kommer att ligga skönt där i. Vagnen har en sufletten som flyttas över till sittdelen när det är dags att byta.

Sittdelen känns skön och rejäl för barnet att sitta i. Den har fullt liggläge och 5-punktsbälte vilket jag tycker är viktigt! Sufletten hade gärna fått vara lite längre dock, den har en dragkedja och jag blev besviken då det inte var en inbyggt förlängning i den som Petite Chérie har på sin sulky. Eller så är jag bortskämd med vår förra vagn som hade en längre suflett!

Nu närmar sig den starka vårsolen så vi kompletterar med en barnvagnsgardin från Petite Chérie! Denna heter Maroccan grey och är toppen att ha med sig. Den kan med fördel användas som en tunn filt på sommaren och ringarna blir leksaker för det lilla barnet att pilla på.

Här ser ni bilder på suflett i normalt sittläge samt helt neddragen suflett i sittläge.

Nedan ser ni vagnen med sufletten fullt nerdragen i liggläge.

I övrigt är sittdelen snygg och har allt det väsentliga, den liksom liggdelen är lätt att knäppa av från chassit. Ryggstödet fälls enkelt ner med enhandsgrepp bakom ryggstödet och går lätt att ställa upp sedan. Även fotstödet går att justera, dock med två händer då man håller in två knappar. Knapparna är placerade på insidan under fotstödet så det var svårt att komma åt och samtidigt pressa upp/ner fotstödet jag fick använda knät istället. Bumpern är vadderad och har ett skydd över som sitter med dragkedja så det är lätt att tvätta, hela tyget på sittdelen är lätt att ta av för tvätt.

Även om sittdelen sitter fast ordentligt i chassit så känns den lite glapp, vilket märks i en tom vagn då man fäller ryggstödet. Även om vagnen känns säker ändå så ger det ett sämre intryck men det är inget som stör när man har barnet med dess tyngd sittandes i den.

Plus och minus:

+ Bra pris för en ny vagn!
+ Rejält och stabilt chassi
+ Fullt liggläge
+ 5-punktsbälte
+ Rullar fint och lätt att köra!
+ Enkelt och snabbt att fälla sätet
+ Snygg design
+Vändbar ligg/sittdel så man kan välja att ha barnet sittandes framåt eller bakåt.
+Bra komfort, barnet ser ut att sitta skönt och bra.

- Tröga knappar för att ställa handtag och fotstöd. Knapparna till fotstödet sitter lite dåligt till också.
- Lite väl svag magnet som håller fast tittluckan
- Liggdelen är fin på håll men ser "billig" ut när man synar den då innertyget i liggkorgen spänns runt kanten med någon slags resår.
- Tunt tyg, känns inte så tåligt.
- Tar mycket plats hopfälld.

I det stora hela måste jag säga att det är en bra vagn, som känns rejäl och säker och ett bra budgetköp!

Ta gärna en titt på Jollyrooms övriga barnvagnar om du vill jämföra!


Inlägget publiceras i samarbete med Jollyroom. Alla åsikter är mina egna!

Gillar

Kommentarer