Att inreda barnens kök

När Wilhelm var runt 1 år fick han ikeaköket DUKTIG av oss. Ett av de bästa köpen till barnrummet, jösses vad barnen leker här. Men det krävs inte bara ett kök utan lite saker också. Fantasin kan leka med luft ett tag men tillslut ledsnar man. Vad hade man själv velat ha där?

Plast är i stort sett uteslutet för det försöker jag att inte ha i barnrummet över huvudtaget. Värst är dessutom att det kommer stoppas i munnen. Vi har leksaksmat av trä, tallrikar av porslin (och den här söta på bilden i trä från leo&fred) en fin kökshandduk som bordsdekoration, en urtvättad pumpdiskmedel, diskborste och lintrasor. En gammal silverbricka som är identisk med min fast snäppet mindre. Ett gammalt barnförkläde som mormor hittat på loppis. Personligt, lekfullt och kreativt.

Jag har gjort om köket lite, det är målat med en ljusgrå färg och så har jag bytt ut handtagen mot snören med träkulor. Ibland tycker jag att barnens kök är finare än mitt eget 🙈 Om man kollar taggarna #barnkök #ikeaduktig på Instagram finns massor av idéer på hur man andra stylat sitt lilla kök.

Lintrasan har barnens mormor stickat!

Styckningsschemat som sitter på svarta tavlan kommer från Formii, det är ett miniprint i A5 och blev en rolig detalj tycker jag. Barnens pappa jagar älg så den passar bra. Julie vill gärna slita ner den dock så den har fått lite stryk haha!

Ett knep kring lekköket som egentligen gäller i hela barnrummet. Plocka bort! Ha inte framme allt för då rivs det bara ut. Barn har svårt att välja och vi måste hjälpa dem så det är bättre att ha framme en uppsättning av något och sedan byta ut. Då leker de bättre med det. Sen när det blivit trist så byter man ut restaurangen till glasskiosk. Osv... Vi har lite porslin och lekmat i högra skåpet och sedan resten i en papplåda vid sidan av! Får den stå framme tar det tre sekunder så är den upp och ner förstås. En hylla ovanför skulle inte skada men det blev aldrig av att vi köpte den som här till lekköket. Kanske det blir en hylla någon gång framöver.

Bordet och stolarna är från Jollyroom. Knopplist från Iris hantverk.

Plantoys är ett märke jag tänkt kika mer på när vi åker på Formex. De har massor av fina ekosaker till lekköket. Loppis är en bra idé också, någon liten sil, några koppar med guldkant eller annat som barnet fastnar för. Kostar inte mycket och är väl inte hela världen om de gör sönder heller. De ska ju lära sig att vara rädd om saker och när första koppen gått sönder så är de lite mer rädd om nästa. TGR har billiga smågrejjer, typ glassar. Hos kinoko.se finns det en massa till lekköket. Fint men lite dyrare har Bloomingville, typ kaffemaskin och annat "nödvändigt". Våra barn har en kokkaffepanna från loppis men helst dricker Wilhelm "öl" ur en plastflaska som jag försökt kosta otaliga gånger 😬 Tydligen dricker pappor öl.

Lämna gärna tips i kommentareena om vart ni handlat till lekköket!

Gardiner från Jotex, Matta från Ellos. Väggfärgen är Berg från Beckers.


Hoppas ni fått lite inspiration! Tveka inte att fråga om ni undrar över något!

Gillar

Kommentarer

jennyhochjoline
jennyhochjoline,
Superfint! Satt faktiskt och tänkte på kök idag, tänkte köpa och fixa till ett tills Joline fyller 2 år i maj. Sambon tycker dock att det är "onödigt" eftersom dom har ett på förskolan (?!), men jag tror det kommer vara uppskattat hemma också.. Köpte några trägrejer på Netto idag, försöker också dra ner på plast även om hon tyvärr har rätt mycket av det just nu =/ Tycker du att det funkar fint med porslin?
nouw.com/jennyhochjoline
Malin
,
Hej! Vad heter gardinerna ifrån Jotex? Tack för tips. Kram!
LIVSGLITTER,
Men så charmigt! Superfint verkligen!
www.livsglitter.se