Storhandling en fredagsmorgon (6)

God förmiddag denna soliga och underbart fina fredags dag. Julia är fortsatt hemma med sin magvärk hon är pigg i ganska stor utsträckning men så blir hon dålig från ingenstans och blir liggandes för hon får ont i magen. Har det inte gått över till nästa vecka är det nog dags för läkarbesök.


Jag tog tillfället i akt att åka och handla lite eller rättare sagt ganska mycket när jag lämnat de två minsta och Julia ändå skulle försöka vila lite. Jag åkte till Hällas ica maxi då jag tycker deras är bättre. Jag hade ju varit så duktig att skrivit ner allt som skulle handlas och så att det skulle räcka till allt under veckan som kommer plus om det fanns något på bra pris som man kan använda någon annan kommande vecka. Men som vanligt är jag så jäkla klumpig och lagt den i min första korg jag fyllde och såklart längst ner så jag fick gå i blindo genom hela affären. Vilket resulterade i massor av onödigt som kakor, tårta massa ost och marmelad. Aja det kunde ju ha blivit mycket värre än vad det blev.

När jag kom hem fick jag hjälp av Julia att packa upp hela handlingen och jag checkade av inköpslistan jag nu hade hittat och vet ni, otroligt nog hade jag fått med mig allt förutom en sak. Det känns som jag ändå hade haft flyt så jag slipper åka och handla igenom närmaste veckan. Eller ja jag ska åka och handla med pappa men det är för att han ska handla nu när han lever ute på landet utan bil, vem som är så idiotisk, man behöver allt ha bil när man bor på landet eller iaf bra bussförbindelse.

Här ser man vårat stökiga men väldigt fulla kylskåp. Vi brukar också vara duktiga att äta ur kylen och frys så det inte kastas lika mycket. Förut ville jag gärna ha kylen och frysen fulla hela tiden men nu tömma dem mellan de flesta handlingar. Kanske inte frysen men till jul ska alltid frysarna ätits ur så man vet att varje år börjar med nytt innehåll så inget ligger och blir förstört.

Hur handlar ni? Varje dag? En gång i veckan? Varnnan vecka? En gång i veckan? Eller stödhandlar ni ofta?

Här handlas det inte när vi jobbar utan det blir det som är hemma och så handlar jag när jag är ledig på någon vardag då det är mindre folk. Jonas är inte ofta på affären så ofta så han brukar bli förvånad över vad dyrt saker har blivit.

Gillar

Kommentarer

2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,

Vi brukar handla för en månad men nu har vi handlat lite olika tycker jag

nouw.com/2barnsmammaochfru
BaraVaraSigSjalv
BaraVaraSigSjalv,
Ja det är svårt det där. Jag skriver listor över flertalet veckor åt gången men handlar en gång i veckan iaf för att slippa kasta så mycket bröd tex. mjölk och frukt/grönsaker behöver också fyllas på varje vecka.🙂 Men skulle vara så skönt att kunna handla allt en gång på månaden så man slipper handla så "ofta"
nouw.com/baravarasigsjalv