Vi kan rädda liv även suicid

Var sjätte timme tar någon sitt liv.

När jag stirrar på denna mening känner jag alla möjliga känslor och om det nu är så att en människa tar sitt egna liv var sjätte timme så undrar jag varför vi inte pratar mer om de? Min biologiska pappa tog sitt liv men jag ser fortfarande inte det som hans egna val utan som hans då ända utväg. Jag fick aldrig träffa honom som frisk och utan sin psykiska ohälsa , den var alltid närvarande och fanns alltid där. Jag saknar ofta det vi aldrig fick för jag tror att vi hade kunnat dela stor förståelse för varandra och jag undrar många gånger hur han hade varit utan sin bipolaritet.

Du är alltid älskad och saknad!

Anledningen till varför jag ens kom in i denna tankebana var för att jag började lyssna på ångestpoddens nya avsnitt som bla handlar om suicid. Jag tycker att det är så viktigt att prata om detta och sluta tabu belägga psykisk ohälsa överlag. Och jag önskar att det en dag blir mer upplyst och ännu mer taget på allvar, för nej jag tycker inte att självmords skämt är kul och jag tycker faktiskt att det känns piss när det skojas bort. Att förlora någon oavsett orsak gör ont men varför är självmord alltid så mycket tystare och ofta bemöt som något mycket svagare?

Vi kan inte påverka det som redan skett men vi kan påverka det som sker nu. Det finns oändligt med saker vi kan göra för att påverka våran omgivning , men kanske är din eller min hälsning till någon som alltid får sitta själv i matsalen ett slut på någons ständigt närvarande självmords tankar. Om vi ser andra och inte bara oss själva och tar vårat ansvar som medmänniskor kan även små handlingar göra stora skillnader.

För vi kan rädda liv även suicid.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229