Mina bästa

Veckan må ha varit väldigt hostig och snorig, men vad gör väl det om det går över? Här är veckans bästa:
1. Roligast och lärorikast: föreläsningen med Mia Törnblom i måndags. Jag har skrivit en liten lista i min bok varje kväll sedan dess.

2. Vabba: Det är egentligen inte roligt att vara hemma med sjuka barn, men å andra sidan händer det inte ofta att jag får ligga i soffan med min 11-åring i famnen och sniffa i hennes hår. Hennes ben är numera längre än mina och jag njuter av varje sådan liten stund. Men underbart är förstås kort. (En si så där fem minuter, m a x).

3. Gå till tandläkaren: Jag visste att det var längesedan jag avbokade min tandläkartid för att boka en ny vid ett senare tillfälle, men FYRA ÅR??? Herregud, jag var alltså typ trettiosex år när jag avbokade och fyrtio år när jag bokade om... Jag har ingen tandläkarskräck utan hyser bara ett ogrundat agg mot tandläkare och vill inte gå dit. Men jag gjorde det (efter lite pepp av kollega) och hade sååå fina tänder. Hamnade i premiumgrupp 1 och passade på att ta tandvårdsförsäkring eftersom jag fyllt fyrtio och antar att det bara kommer att komma tråkiga överraskningar hos tandläkaren från och med nu.

4. Klassförälder: Det är ju något man lär sig ganska snabbt att man helst ska försöka att smita ifrån att vara. Men idag är jag glad att jag faktiskt tog på mig en del av ansvaret i Storasysters klass. Det har varit galet mycket jobb med tulpanförsäljning och klassresa, men nu är det över och det betydde något för dottern att jag faktiskt engagerade mig lite. Lika delar glad för det som jag är över att uppdraget snart är avklarat.

5. Mors dag: Jag har önskat kräftsoppa till middag och skiter i att Tonåringen inte tycker att det är mat för en fotbollsspelare efter match. Men innan match och middag ska vi lyxa med lite afternoon tea med hela familjen på Stationen. Så blir det när mammorna får bestämma. En dag om året.

6. Apeln: Så blommar den äntligen. Där kan man snacka om att underbart är kort.
Om förra inlägget: Barnet som vandrade runt sjön i regn kom hem som en blöt och kall liten boll, gick direkt in i duschen och låg sedan ihopkurad i min famn någon timme. Hon var sååå nöjd med sin vandring och hade haft sååå kul. Det var bara lite blött. Mina två äldsta åkte på klassresa på fredagen, fastän deras mamma egentligen inte tyckte det. Båda hade vansinnigt roligt men har varit halvt medvetslösa under lördagen. Smällar man får ta, I guess.

Gillar

Kommentarer