Min powerwall - Feng Shui

Förra veckan började jag en kvällskurs i Feng Shui, en present till mig själv för att det värsta är över nu! Vi var fem kvinnor i ungefär samma ålder, och kursledaren, som fördjupade oss i Feng Shui som livsstil. Det handlar alltså inte bara om inredning! Så himla intressant, och pusselbitar som föll på plats.

Bilden ovan är min powerwall, den första hela vägg du möter när du kliver in hos oss, även om den inte är i hallen, utan i matrummet. Och den väggen har skavt. Här hade jag mormors gamla spegel med två tillhörande spegellampetter, som jag älskade,  men som aldrig blev riktigt rätt. Och här stod också högtalaren från Samsung. Och detta var bara nu senast, här har varit mycket!

Så ser det alltså inte längre ut. På kursen fick jag verktyg att förstå varför det aldrig kändes riktigt bra, så jag var ju tvungen att börja hänga om tavlor mitt i natten, för att testa! Så klart! Speglarna, mitt emot ytterdörren, skickade energierna rakt tillbaka ut igen. Den ersattes med kottetavlan som tog in naturen.

Högtalaren var det väl egentligen inget fel på, men det är kanske inte den energin som ska möta familj och besökare. Den fick golvplacering, istället.

Och så stod här en vas med torkade blommor. Dom bytte jag mot levande grönt i terrakottakruka, vilket gav en helt annan känsla.

Utifrån Feng Shuins fem element tänker jag så här:

Eld: lampa, ljus (när de är tända)

Jord: tavlan (fyrkantig), terrakottakrukan, kruka och fisk i keramik

Metall: stenarna (material, form och att de är vita)

Vatten: hyllan (svart), ljuslyktorna (i glas, samt olika blå nyanser)

Trä: träplattan, kotten på tavlan samt (gröna) växterna

Det finns mycket kvar att lära, men intressant att när upplevelsen är uppnådd balans, så har jag också prickat in de fem elementen!

Alltså, jag tycker detta är så roligt och galet intressant, ser fram emot att få nörda ner mig i detta några veckor till!

Gillar

Kommentarer

Pia,
Visst är det spännande och smart tänker jag. Så enkelt när man reflekterar. Kram Pia
villaryttarangen.blogspot.com/