Det andra november december

Bloggen har fått vila, och det var på obestämd tid, tills jag läst detta hos Underbara Clara . Så sant! Bloggen är ju en dokumentation över så mycket fint i livet, också. Eller, en dokumentation av Livet, helt enkelt.

Och med det sagt, så bloggar jag lite försiktigt igen!

I det förra inlägget , handlade det mestadels om november / december 2018, utifrån beskedet om bröstcancern. Men november och december var ju inte bara det, även om det antagligen det jag kommer att minnas mest.

Men i kameran fanns bilder ifrån Lillasysters 12-årsdag. Med födelsedagsmorgonens fruktfat, och juice i gammelmormors guldkopp!

I fönstret står en torkad hortensia, från min egen fantastiska födelsedagsbukett som jag fick av mamma och pappa!

Jag delar november som födelsedagsmånad, inte bara med min yngsta dotter, utan också med en av mina bästa vänner. Till henne pysslade jag ihop två hjärtekransar, som hon fick när vi åt brunch tillsammans en söndag.

Jag plockade ner några tavlor och målade upp färgprover (Jotun Kvällshimmel och Jotun Skuggblå) på väggarna. Jag var sugen på att måla om, i blågrått. Tyckte jag var så smart som målade upp färgproverna där tavlorna brukar hänga. Då var det bara att hänga upp dem sedan, och dölja härligheten, tills det var dags att måla! Anade inte själv hur smart det faktiskt var!

I december, när beskedet om bröstcancer, operation och cellgifter och strålning kom, lade jag alla planer på att måla om , på hyllan. Jag orkade inte dra igång ett projekt, som jag kanske skulle bli för sjuk för att orka genomföra. "Måla- om- nedervåning" är liksom ett jobbigt projekt, ändå! Så himla smart då, att färgproverna kunde döljas bakom tavlorna!

Istället för att måla om, skippade jag alla försök att vara det minsta minimalistisk, utan bestämde mig för att bara vara mig själv. En 43-åring som älskar tavelväggar! Jag smackade upp alla de tavlor jag tvingat mig själv att ställa undan, och vips! så blev jag faktiskt vän med väggfärgen (Jotun Lady Minerals, Smooth white). Kanske var det inte själva färgen som störde mig så, utan de "kala" väggarna! Har aldrig trivts med det...

Så nu har jag helt andra ommålningsplaner! Återstår bara att se hur dåligt jag kommer att må av cellgifterna, det får avgöra när jag sätter igång ;-)

Nu är december snart slut. Helt klart den mest omvälvande och ångestfyllda december i mitt liv. Och ändå är jag så fylld av tacksamhet för vad den har gett mig; tid med familjen, julen, tid med vänner, tid att tänka och vara i nuet.

Gillar

Kommentarer

Ryttarängen
Ryttarängen,
Snyggt med alla tavlorna, mysigt liksom. Projekt måla om är för stort för mig. Fast jag är fullt frisk. Nästan... Gott nytt år Victoria. Kraaaam Pia
nouw.com/ryttarängen