Header
  • Facebook
  • Bloglovin
  • Instagram
  • Pinterest
  • Blogkeen
  • Nouw

weekend, listor

Denna blogg lever ett synnerligen händelsefattigt liv i veckorna, men kan få sig ett litet ryck på helgen. Så har det varit ett tag nu, och så kommer det nog förbli ganska länge till. Ty dygnet har ännu bara 24 timmar.

Har ni hört när Yoga Girl pratar om att inte ha tid, kontra att prioritera? En synnerligen vällänkad intervju tidigare i höstas, tror jag att det var. Jag försöker att tänka så, mer och mer. Jag har den tid jag har, men det är vad jag väljer att prioritera som spelar roll. Inte tänka "jag har inte tid att..." utan "jag prioriterar att...". Och just nu är det familj, jobb och träning som prioriteras.

Och med familj innefattas allt, skjutsningar, läxläsning, middagar, firande, tandläkarbesök mm mm. Jobb är jobb, med nystart av verksamhet, utbildningar och tusen idéer. Och träning är mina fem pass i veckan. Ack, så svåra att få till ibland, men så stolt jag ändå är att jag faktiskt har fått till det, sedan vi drog igång för en månad sedan. Jag är en sån som "get the shit done" säger min coach. Tackar, tackar *suger i mig allt beröm*.

Men, om jag skulle ta och sammanfatta veckans finneter lite kort? Vad sägs om det? OKI!

Fettisdagen, en av årets godaste högtider, inföll denna vecka. Jag klämde inte mindre än en vaniljsemla och en vanlig semla, denna dag. Dagen efter tryckte jag i mig ännu en vanlig semla. Nu har jag fått nog för i år, men min kärlek till semlor består.

Alla hjärtans dag kom dagen efter Fettisdagen. Blev tvungen att stoppa i mig några himmelskt goda praliner då, leverade av mamma och pappa. Kvällen på Alla hjärtans dag tillbringade jag annars först ett par timmar i bilen, med att hämta fotbollsspelande Tonåring från träning, och shoppande Tweenie med kompis från Gränby Centrum. Dessutom tur och retur (nästan), på grund av mobiltelefon kvarglömd i provhytt. Gaaah!

Hemma åt jag middag med tre egna och två lånade barn. Maken lyste med sin frånvaro, han konfererade på Krusenbergs Herrgård i dagarna två, och ringde från salongen med en whiskey i handen, medan jag förhörde läxor om kollektivavtal, budget och skatteintäkter. Vem kan mer än en femteklassare? Inte jag... Tack google, för att du finns.

Promenader. Varje morgon tänker jag vilken oerhörd lyx det är att kunna promenera till jobbet. Vardagsmotion och friskt luft, i ett.

Mindfulness. Jag avslutade och fick diplom i den kurs om mindfulness för barn, som jag gått i vinter. Så viktig och så givande. Redan under fredagen hann jag utöva lite mindfulness med en ettåring. Att han inte ville sluta, värmde mitt hjärta lite extra.

ild lånad här

Hege (bild lånad här) . Min stora crush denna vecka är Hege från Sandqvist . I somras började jag oftare och oftare att bära ryggsäck istället för axelremsväska. På grund av: bättre för min rygg, mina axlar och min nacke (som var ganska svaga då). Och redan då började jag drömma lite om att investera i en Sandqvist, både för att jag tycker att deras väskor är klassiskt tidlösa, vilket borgar för lång livslängd, håller hög kvalitet, men också för att det är ett svenskt företag med de rätta värderingarna i sin produktion (tycker jag, då). Men så åkte jag ju bil till jobbet hela hösten, och behövde inte en ryggsäck till vardags.

Men nu, när jag bär på ryggen varje dag, bestämde jag mig för att investera i en #sandqvistbags och bara använda de Nike- och Adidasryggsäckar jag ärvt av barnen, till träningsgrejer. Mogen dam, kräver mogen väska. Punkt.

Älskar. Den. Så. Mycket. Så som man gör med en ryggsäck man vill dela sitt liv med.

Och med denna lilla lista på veckans finaste, avrundar jag helgens inlägg. På återseende! Om en vecka, så där, gissar jag!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

familjeliv, vinter

Hurra, ljuset börjar komma tillbaka! På helgerna kan man i alla fall få se sitt hem i dagsljus!

Skönaste byxorna från House of Lola! Jag har fyra par nu, och klarar liksom inte av att använda några andra! Så mjuka! Så sköna!

Det är alltid mörkt när jag går till och från jobbet. Därför investerade jag i reflexmössa och handledsreflexer från Smart in the dark . Inte billigt, men lite roligare och lite snyggare, än bara de gamla vanliga.

Så sjukt nöjd med att ligga stadigt på fem pass i veckan! Trots sjukdomar har jag tagit mig iväg, när jag mått bättre. Jag har fått hjälp att anpassa träningen efter mående, och känslan efteråt är fortfarande obetalbar!

Vår hall är ett kaos, och har så varit hela februari. Här ligger inte bara skridskor, hjälmar, stövlar, vantar och täckbyxor från mina tre barn. Även kompisarna tycker vår hall är en lämplig plats att dumpa ovannämnda på. Ser att det visst ligger fotbollsskor i högen, också. Suck...

Blir så himla glad när barnen gör något som inte involverar iPhone, iPad eller PS4. Som att lägga ett hederligt gammalt pussel. Själv kan jag inte tänka mig en tråkigare sysselsättning, men jag blir glad när jag hittar dottern med bästis, byggande i flera dagar.

Kreativiteten i vårt kök når ständigt nya höjder. Att baka tillsammans med kompisar, verkar vara det roligaste mina barn vet. Det är ständiga projekt i köket, och ganska mysigt att komma hem till!

Likes

Comments

hälsa & träning, personligt

Idag har jag utvärderat mina första tre veckor hos Lofsangruppen, både kostråd och träning. Jag är mer än nöjd, och resultatet både snabbare och över förväntan.

Jag ska ju köra på med coachning av Anette i tre månader, och hade väl tänkt mig att jag efter den tiden skulle se ett resultat. Att vågen började peka neråt efter bara en vecka, samt att jag efter tre veckor kunder justera vikterna uppåt (och även några neråt) samt ha ökat rörligheten i axlarna, det är så mycket bättre än jag hade trott.

Det är en anledning till att jag inte stressar upp mig (så mycket, i alla fall) över att ha blivit sjuk. Jag får backa, men inte ända till noll. Och jag har Anette med mig i appen hela tiden. Vill jag ändra lite i upplägget, så gör vi det, bara. Passar. Mig. Så. Bra.

Här nedan kommer en intervju med Anette, hennes resa är självklart även en inspiration i sig. Det går att ändra sina vanor!

Så nu är det bara att kämpa på! Delmål 1 är snart uppnått!

Likes

Comments

fotograferat med Samsung Galaxy S7 edge, hemma hos oss

Noll aptit idag. Inte ens te och semla går ner, på grund av illamående och magont. Jag vill att jag ska vilja äta semlan, men nej, det går inte.

Inte bara jag som är sjuk, just nu. Jag sjukanmälde mig redan igår kväll. Eller, jag skulle sjukanmäla mig igår kväll, men "det är många som ringer till oss just nu. Vill du att vi ringer upp dig på det här numret när det är din tur?" "Okej!"

Kl 00:40 var det min tur.

Aja, jag är i alla fall bättre i halsen idag!

Likes

Comments

weekend

Jag har druckit oräkneliga kannor te, ätit semla, lyssnat på ljudbok och slappat i soffan, denna helg. Så var inte planen, men som vi alla vet, livet följer sällan planen.

På fredagen var jag på tjejkväll av det mysiga slaget. Vi åt pizza, drack te och åt choklad. Tankade massor av energi men vaknade ändå på lördagen med halsont och irriterade luftvägar. Det trotsade jag dock eftersom "titta på ny bil" stod på schemat. Och det börjar lite att brinna i knutarna, för att beställa den där nya bilen, nu. Så Maken och jag drog till stan, tittade på BMW, tittade på Volvo, och handlade på Media Markt. Sedan däckade jag. Och har varit däckad sedan dess. 

Idag släpade jag mig till Närlivs i solsken och bland stora, dalande snöflingor. Tänkte att det skulle kännas lite uppfriskande, men... NEJ. Känns lika lågt fortfarande, så tror att det får bli en kopp varm choklad och en semla till.

Sedan hämta Tonåringen, som spelat fotboll i Holland några dagar, på Arlanda, och ladda om för en ny vecka.

Herregud, helgen går alldeles för fort, även om man bara legat i soffan!

Känner jag mig laddad? NJAAA... Kanske inte direkt.

Likes

Comments

Instagram@victoria_baraforattjagvill