"Äntligen" är lovet här. I går sa jag som många andra hejdå till skolan för nästkommande vecka. Jag har sedan flera veckor tillbaka räknat ner dagarna, ner till dagarna då jag kan vakna vilken tid jag vill, dagarna då jag inte behöver ha ångest inför veckan och dagarna då jag kan spendera extra mycket tid med dom jag älskar. Eller ja det var iallafall planen.

Under lovet kommer jag tyvärr inte ha tid med något slappande eller uppvilande för som många andra så har jag läxor under lovet. Men hallå, vad tänker in lärare med?

Jag är inte den som tycker illa om skolan, jag har kämpat och kämpat för att en vecka i februari kunna vara ledig och ta det lugnt men tror du att det kommer bli så? NEJ! Här sitter jag, första dagen på mitt lov och måste skriva en labbraport, läsa en bok, plugga till Biologi prov, Samhällskunskaps prov, Spanska prov, Idrotts prov och Matte prov. Vilket roligt lov jag kommer att ha!

Hur kan ni kräva att vi ska komma tillbaka utvilade och redo att fortsätta kämpa när allt vi gjort under lovet är att plugga? Visst jag behöver inte plugga, jag kan spendera mina lediga dagar med vänner och skidsemester men hur påverkas mina betyg av det?

Likes

Comments