RECEPT: MINI RABARBERPAJ

1 juni ! nu är sommar månaden här! midsommar och sena kvällar vid sjön åh jag bara längtar. Startar denna månaden med att plocka lite rabarber från vår trädgård för att göra lite rabarberpaj men de är inte riktigt mogna men va så sugen.

Eftersom världen ser ut som den gör så har jag undvikit stan även om man har lättat restriktionerna så känner jag att jag är inte riktigt där än för att våga att ta mig ut bland folk. Eftersom mcdonalds pajen är något jag saknar ifrån stan så fick jag idén att återskapa den pajen med min egna lilla touch . De är ju så sjukt goda och jag tyckte att jag lyckades! Men kan säga såhär att det var en riktigt surbomb så vill ni ha den sötare ha i mer socker!

RECEPT:
Fyllning
300g Rabarber
1 tsk kanel
1dl socker
50g Smör
4 tsk Majsstärkelse

Jag gjorde en egen smördeg men ni kan ju självklart köpa färdig deg.
Här är >>
receptet<< jag följde.

Till friteringen:
Rapsolja

GÖR SÅHÄR:

- skölj, skala och skär rabarberna i tärningar.
-Lägg ner rabarberna i en kastrull med socker, kanel och smör. Rör om
- i med majsstärkelsen och rör om tills rabarber fyllningen tjocknar.


- börja kavla ut degen och gör pajen i den storleken du vill ha.

- lägg en klick utav fyllningen på degen vik ihop den andra halvan och tryck ihop kanterna med en gaffel.

- fritera tills de är gyllen bruna

- lägg pajerna på hushållspapper så oljan rinner av och låt de svalna i några minuter då pajerna är riktigt varma! Sen är det bara att hugga i.


Asså ser ni fyllningen maaah gawwd!

Gillar

Kommentarer

nellielillskog
nellielillskog,

Omg!!! Va gott detta MÅSTE jag testa 😍

nouw.com/nellielillskog
Baraaanni
Baraaanni,
De tycker jag 😍 krispiga och sura!
nouw.com/baraaanni
Ida,

Nej men guud så gott och verkar ändå hyfsat enkelt, måste testas!! 😃

idanilssonphoto.se