TORSKRYGG MED SPETSKÅL OCH SARDELLSMÖR

En lyxig men enkel vardagsrätt med stekt Torsk, ugnsbakad spetskål och smakrikt sardellsmör.

Det här behöver du
4 portioner

4 st torskryggsfiler

1 st spetskålshuvud

1dl permesanost

Smör

Rapsolja

Salt

Brynt sardellsmör
50 g smör

3-4 sardeller


Gör såhär

Sätt ugnen på 225°.
Tvätta, ansa och skär spetskålen i fyra klyftor.
Pensla kålen med olja, lägg sedan på några klickar smör och salta.
Sätt in i ugnen ca 20-30 minuter tills den fått fin färg.
Strö över den rivna permesanosten, låt få färg.

Torka av torsken med hushållspapper och krydda med salt och vitpeppar.
Hetta upp stekpannan med olja på hög värme. Lägg i en klick smör och stek fisken gyllene på båda sidor.
Dra bort stekpannan från plattan och låt fisken vila.

Bryn smöret under omrörning, ta av från värmen lägg i sardellera och sila smöret från små ben.

Servera till fisken och spetskålen.

Gillar

Kommentarer