SVAMP OCH CITRONPASTA MED PARMESAN OCH CHILI


När det inte finns mycket tid till middagen men man vill ändå ha något gott.

släng då ihop en svamp och citronpasta med parmesan och chili till middag.

Det går i princip att använda vilken svamp man behagar. Vi tog ett urplockat av den svamp vi hittade i skogen och affären.
I just denna är det kantarell, portabello, skogschampinjon och champinjon.

Det här behöver du
4 personer

500g pasta

400g svamp
1 krm chiliflakes
1 st (stor) vitlöksklyfta
1/2 citron
1/2 dl pastavatten
1 dl parmesanost
75 g smör
I näve persilja
Olivolja
Nymalen svartpeppar
Salt

Gör såhär

Sätt igång pastavatten och koka pastan 2 min kortare än koktiden.
Rensa och skiva svampen.
Hette upp en stekpanna på hög varme med olja.
Stek svamparna i några minuter tills de fått fin färg.
Hacka vitlöken fint och tillsätt till svampen tillsammans med chilflakesen.
Sänk värmen stek tills vitlöken är mjuk men ej fått färg.
Dra av stekpannan från plattan och pressa i citronsaft, pastavatten och smör.
Häll sedan över parmesanost och svartpeppar blanda.
Häll i pastan och rör om.
Servera med persilja och flingsalt.


  • 126 visningar

Gillar

Kommentarer