SÖTPOTATISSOPPA MED GETOST OCH ROSTADE PUMPAKÄRNOR

Här hemma serverades de två olika soppor till förrätt under nyårsmenyn.
Då vi har en i sällskapet som är vegetarian lagade jag en lite lyxigare soppa till honom med, då vi andra åt skaldjurssoppa.
Sötpotatissoppa med getost och rostade pumpakärnor är en mix som blir ljuvlig i munnen och som uppskattades av fler än vegetarianen under nyår.

Det här behöver du
Huvudrätt till 4 personer
(1/2 receptet vid förrätt)

1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
800g sötpotatis
8 dl vatten
3 msk grönsaksfond
150 g getost
1 msk citronsaft
1 krm kajennpeppar
Nymalen Svartpeppar
Salt
Olivolja


Gör såhär

Skala och hacka lök och vitlök, bryn i olja.
Skala och dela sötpotatisen i tärningar.
Tillsätt sötpotatisen, vatten och fond i lökblandningen. Koka tills potatisen är mjuka.
Krydda soppan och tillsätt 2/3 av getosten.
Spara resten av getosten till servering.
Mixa soppan slät, späd eventuellt med vatten om soppan blir för tjock.
Stek pumpakärnorna i en torr panna.
Servera med olivolja, getost och pumpakärnor.

Gillar

Kommentarer