ROSEPEPPARLAX MED GRILLAD CITRON OCH KALL DILLSÅS.

Rosépeppar är en vacker och aromatisk krydda som passar utmärkt till att krydda lax med.

Grillad citron är ett underbart tillbehör till såväl varmrätter som dessert. Prova det till vaniljglass!

Det här behöver du
4 personer

4 st laxfiler
2 msk rosépeppar
1/2 tsk Salt
2st citroner
Sparris
Potatis

Kall dillsås
3 dl crème fraîche
1 kruka finhackad färsk dill eller 1 pkt (35 g) djupfryst dill
1 msk grilladcitronsaft
1 tsk salt
1 nypa svartpeppar

Gör såhär

Koka potatisen i lättsaltat vatten.

Sparris
Skölj sparrisen och bryt av den nedersta delen som kan vara träig.
Sjud under lock i saltat vatten i ca 2-5 min beroende på tjockleken på sparrisen.
Sparris ska kunna ligga raklång, så använd en traktörpanna/stekpanna.
Känn efter med en sticka när de är klara.
De ska vara mjuka men ha lite motstånd.

Laxfilén
Gnid in laxen med rosépeppar och salt.
Grilla laxfilén på utegrill ca 5 min per sida. Använd gärna stektermometer, laxen är perfekt vid 50 grader

(Vill du göra i ugnen inne lägg då laxen i en ugnsfast form och stek den i ugnen cirka 12 minuter).

Grillad citron
Dela citronerna på mitten. Lägg på grillen(ej i direkt värme). Ju längre citronen får grillas ju sötare blir den.

Kall dillsås
Hacka dillen fint. Blanda ihop ingredienserna till såsen

Toppa rätten med, saft från den grillade citronen, nymalen rosépeppar och färsk dill.

Gillar

Kommentarer