KYCKLINGSCHNITZEL MED CITRONPOTATIS MED ETT SARDELL OCH KAPRISSMÖR

Här har jag tagit insperation till ett recept av underbara kocken Jenny wallden men gjort receptet äggfritt och lite till mitt eget.
Frasig kycklingschnitzel med citronpotatis samt
ett sardell och kaprissmör.

Det här behöver du

schnitzel

4 st kycklingfiléer
2 dl vetemjöl
2 dl vatten
4 dl ströbröd
Salt
Vitpeppar
Smör

Citronpotatis

900 g mjölig potatis
1 dl olivolja
1 st citron
2 kvistar färsk rosmarin
2 st vitlöksklyftor
Salt

Sardellsmör

150 g smör
6 st sardeller
2 msk kapris
1/2 kruka persilja
citronsaft, några droppar
svartpeppar

Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader.

Tvätta potatisen och skär i halvor. Lägg i en stor ugnssäker form tillsammans med krossad vitlök, rosmarin, citronsaft och citronzest. Häll över olivolja och salta. In i ugnen ca 30 minuter.

Hacka och mosa sardeller och grovhacka kapris. Blanda med rumstempererat smör, hackad persilja, peppar och några droppar citronsaft och rör ihop.

Banka ut kycklingfiléerna till ca 5 mm. Salta och peppra.
Blanda lika delar mjöl och vatten till en jämn smet. Lägg ströbröd på en plan tallrik.
Vänd kycklingen i mjölsmeten och sedan i ströbrödet.

Stek på medelhög värme i smör ca 2 minuter på varje sida.
Låt rinna av på hushållspapper för att behålla frasigheten.

Servera, smaklig måltid.



Gillar

Kommentarer