KRABBTOAST MED POCHERAT ÄGG.

Smörstekt toast med krabbröran och pocherat ägg är en väldigt uppskattad förrätt, som lätt kan bli ett bra tilltugg till ett glas bubbel om du skär brödbitarna i mindre bitar och utesluter ägget.
Förbered både bröd och krabbröra, så kan du bara lägga upp allt innan dina gäster kommer.


Det här behöver du
4 personer

4 st brödbitar
Smör

400g krabbkött
4 msk creme fraiche
1/2 dl dill
1 msk citronjuice
Vitpeppar
salt

4 st ägg
ättika
Vatten


Gör såhär

Krabbröra
Plocka krabbkött ur hela krabban.

Blanda krabbkött, crème fraiche, hackad dill och citronjuice. Smaka av med salt och peppar.
Ställ in i kylskåp.

Pocherat ägg

Koka upp 2 liter vatten i en kastrull. Stäng av plattan precis när det börjar koka och tillsätt ättika.

Knäck ett ägg i en kopp.
Rör upp en virvel i vattnet med hjälp av en sked.
Häll sedan i ägget.
Låt ägget ligga i vattnet 3 1/2-4 minuter beroende hur löst ägget önskas.


Ta upp ägget med en hålslev. Gulan ska vara lite krämig i konsistensen.

Skär av kanterna på brödskivorna och Smörstekt.

Lägg på krabbröran på bröden. Toppa med de pocherad äggen och en kvist dill.



Gillar

Kommentarer