FLÄSKESTEKSBURGARE MED RÖDKÅL, ÄPPEL OCH SOJAMAJO

En annorlunda burgare med mycket smak.
Den goda fläskesteken med en superknaprig svål tillsammans med den söta rödkålen och den salta majonnäsen, gifter sig i munnen.
Går bra att ha hamburgarbröd med. Men absolut godast med ett nystekt bröd.

Det här behöver du
4 personer ( 8 burgare)

500g fläsksida med svål
1 1/2 msk salt
3-4 dl vatten
1 st gul lök
1 st äpple
1st citron
2 st morötter
Svartpeppar

8 st brödskivor
1/2 st gurka
1 st äpple
1 burk rödkål
2 dl majonnäs
2 tsk japansk soja

Gör såhär

Sätt ugnen på 130 grader.

Skåra svålen med många skåror tvärs över en bit ner i fettkappan.
Gnid in köttet och svålen med saltet, låt de tränga in i skårorna.

Lägg köttet med svålen nedåt i en ugnsform.
Häll på vatten så det täcker botten ca 3-4dl.
Stek i ugnen i 35 minuter tills svålen är mjuk.
Ta ut steken och vänd på den så att svålen är uppåt. Salta och peppra.

Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och dela morot, äpple, lök och citron i stora bitar.
Lägg detta runt steken.
Stick in en termometer i köttet och sätt in i ugnen igen tills innertemperaturen är 70 grader, det tar ca 1 timme.

Ta ut steken och Linda in i folie medan du förbereder tillbehören.


Dela brödet tvärs över. Stek i olja och en klick smör till gyllene.

Värm rödkålen.
Dela gurkan samt äpplet i tunna skivor.

Blanda majonnäs med sojan.

Sätt ugnen på 230 grader och grill.
Ställ in formen och låt svålen puffa upp och bli knaprig.
Vrid på formen i ugnen under tiden så att köttet blir jämnt stekt. Var försiktig så de inte blir bränt.

Montera ihop allt som en hamburgare.


Gillar

Kommentarer