ÄGGFRIA MAKRONER


Grundrecept på makrons görs på ägg men i detta recept görs de på (aquafab) kikärtsspad.
De små mandelmarängkakorna fylls med en smörkräm efter smak och tycke och läggs sedan ihop två och två till en fin liten kaka.

Det här behöver du
Till ca 20 st färdiga kakor.

90 gram kikärtsspad
1/2 tsk pressad citron
2 msk socker
170 gram florsocker
90 gram mandelmjöl

150 g smör
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 tsk vätska från tinade hallon.

Gör såhär

Mät upp florsocker och mandelmjöl,
sikta ihop det minst 2 gånger genom en finmaskigsil.
Viktigt så inte ingredienserna klumpar sig.

Mät upp kikärtsspadet i en ren, fett-fri bunke.
häll i citronsaft.
Vispa tills det är vitt och bildar toppar.
Fortsätt vispa och tillsätt sockret lite i taget. Vispa tills du har styva maräng.

Vänd försiktigt ner mandelmjöl-florsocker-blandningen med en slickepott. Ha i detta moment ner några droppar karamellfärg om färg önskas på kakorna.

Häll ner ungefär hälften av smeten i en spritspåse.
spritsa ut på bakplåtspapper.
När smeten är är slut, ta en ny påse och upprepa på nästa plåt.

slå plåten i bordet några gånger.
Så man får ut luftbubblor ur kakorna.

Viktigt att Låt makronerna vila ca 1/2- 1 timme innan in i ugnen.

Grädda dem längst ner i ugnen på 150 grader i ca16 minuter.
De ska ej få färg.
Dra av bakplåtspappret från plåten.
Låt kakorna svalnat helt.

Smörkräm

Vispa smöret luftigt i en bunke. Tillsätt florsocker och vaniljsocker under vispning. Tillsätt hallonsaften och rör ihop till en jämn kräm.

Spritsa ut krämen på undersidan av hälften av makronsen.

Lägg resten av kakorna över som lock.



Gillar

Kommentarer