ÄGGFRIA GRÄDDBULLAR

Kikärtsspad har den otroliga egenskapen att kunna ersätta ägg, vilket gör att personer med allergi även kan baka dessa goda, gräddiga, fluffiga gräddbullar som imponerar på dina gäster.
Förvaras bäst i frysen.

Det här behöver du
10 st gräddbullar

Kikärtsspad från 400g kikärtor (1 paket)
1 tsk citronsaft
1 tsk vaniljpulver
1 1/2 dl socker
200g Choklad
1 msk olja
10 st Smörgåsrån

Gör så här

Tryck ut runda små bitar av rånet med hjälp av ett glas eller något annat runt.
Sila spadet från kikärtorna ner i en bunke.
Vispa spadet kraftigt tills det blir ett tjockt vitt skum.
Tillsätt citronsaft, vaniljpulver och sockret, fortsätt att vispa.
vispa tills smeten bildar toppar.
(När du kan hålla bunken upp och ner utan att det rinner ut är det klart.)
Fyll smeten i en spritspåse och spritsa på rånet.
Ställ i frysen så de får stelna minst 2 timmar.
Smält chokladen över vattenbad, tillsätt olja och blanda väl.
Ställ vattenbadet åt sidan, ställ i en kopp i vattnet och häll i chokladen i koppen( detta för att hålla chokladen varm).
Doppa topparna i den smälta chokladen så de blir helt täckta.
Sätt topparna på galler så överbliven choklad får rinna av.
Ställ topparna på en bricka och låt chokladet stelna i frysen.
Förvaras bäst i frysen.

Gillar

Kommentarer