Veganska maränger

Hejsan allihopa! Är du intresserad av att göra maränger utan ägg och utan kikärtsspad?

Då ska du följa detta receptet, de blir otroligt goda och krispiga.

Det här behöver du för att göra 24 st. Eller fler om du gör de mindre.

1,2 dl No Egg - Orgran (märket)

1/2 tsk citrus eller fruktpektin

2,3 dl iskallt vatten

1 tsk vaniljsocker

1,8 dl florsocker

1 msk farinsocker


Sätt ungen på 130 grader, ca 100 grader om du använder varmluftsugn. Blanda ihop No Egg med pektinet i en skål av glas eller rostfritt stål. Häll sedan ner det kalla vattnet och vispa på högsta läget i fem minuter. Tillsätt vaniljsockret i smeten. Blanda florsockret med farinsockret och låt en matsked i taget gå ner i blandningen medan du vispar på högsta. Fortsätt att vispa i fem minuter. Smeten kommer att öka i volym och bli jämn och fin. Skeda ut marängsmeten på en bakpappersklädd plåt med en matsked. Grädda i 130 grader i 2 timmar i vanlig ugn och 2,5 timmar i varmluftsugn på 100 grader. Vid små maränger kortar du ner tiden till ca 1 timme och 15 minuter. Stäng av ugnen utan att öppna ugnsluckan och låt marängen torka ut tills ugnen är kall. Servera med mjölkfri glass skivad banan och mjölkfri chokladsås. 🍌🍦

#Vegan


Gillar

Kommentarer