Pajdeg gjord på vita bönor

Jag har bara hittat recept på bön-botten där det ska vara smör eller ägg, så jag ville testa om det funkade att bara använda sig av bönorna! Resultatet blev förvånansvärt bra faktiskt :).



Pajdegen:

2 - 2,5 dl Zetas stora vita bönor, färdigkokta

0,5 krm salt


Fyllningen:

1 dl Greek style gurt

6 Körsbärstomater

1 dl champinjoner

8 normalstora broccoli buketter

Några korn svartpeppar/salt


Topping:

Riven vegan ost

Basilika


Gör såhär:

Sätt ugnen på 200° grader.

Häll av spadet som bönorna ligger i, sedan mixar du de till en degig konsistens, sedan trycker du ut det i antingen en pajform eller en hårdare muffinsform funkar också. Pensla sedan degen med vatten så att den blir lite krispig när den är klar. Gör några hål med en gaffel.

Förgrädda bön-botten i 20 min, tills den har fått färg innan du lägger i fyllningen.

Blanda sedan ihop Greekstyle, tomater, champinjoner, broccoli, salt och svartpeppar.

Häll över blandningen i pajskalet och toppa med riven vegan ost och basilika.

Tillaga pajen i 15-20 minuter, du kan kolla den lite med jämna mellanrum.


SMAKLIG MÅLTID!🍴





#paj #glutenfri #glutenfritt #bönor #violife #veganskt #rent #lunch #middag #greekstyle #champinjoner #basilika #broccoli #tomat #ugn #matlagning #nyttig #kryddor #planti

Gillar

Kommentarer