2016-06-13 13:23

Jag vet inte var vi hamnar sen Men det finns någonting för den som ser andras lidande och lyfter dem igen och igen Så det ska bli bra Omfamnar, ler och blinkar till henne men går ej ta på hennes tårar som bara rinner Aldrig försvinner de är på insidan, krokodiltårar Men det ska hon få tåla? Det verkar inte bättre i detta system Där människor bara får men Någon kallade henne "fet" Och att en man kommer till henne med en fet Bmw räcker henne det hon behöver men hon äger inte ens en 20-lapp Jämfört med istapp så dubbelt så kall är la han, han låser med nyckeln Lämnar han över sprit, kläder och smycken? Skitsnack från en miljonär som ej är nöjd nåt mera Av stel karaktär Han bara passerar och sen ler han läser om honom i tidningen Hallå? Det är något som inte är rätt Det är fett sjukt samhälle kan inte vara rätt, sätt, lätt Det handlar inte om Share hon sitter där dag som natt Hinner inte ikapp, hennes springande efter burkar repeat dag och natt lunkar, funkar inte men det spelar ingen roll pengarna räcker inte till en fattig med räkningar i massor, medan andra fyller sina överfulla kassor vad är detta Att sköta sitt Vad är ditt och mitt? är mitt och ditt Vi kan väl ge lite mat till den hungrige Tydligen inte, Bara sköta sitt Men det är inte dom, utan vi i samhället

Text Agneta Malm.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Agneta Malm
Född 1987
Intressen: Skriva, fotografera

Hej,
Jag är en tjej på snart 30 år. Jag har länge haft ett intresse att skriva och vill förmedla budskap, skriva dikter om kärlek och saker som saker som något extra berörande men tänkte berätta om hur min OCD såg ut som barn...

Jag behövde ha allting perfekt, med saker som jag sa i vardagen. Jag skrev upp saker jag sa till kompisar. Allting i perfekt ordning. Inte den mista dispyt med kompisar. Då skulle det ta timmar att plåga mig själv i walkin-garderoben och kanske förutom att upprepa i timmar, slå mig själv med galgen med den spetsiga kroken i min rygg. Allting för att det skulle kännas jämnt. Drog in magen efter duschen tills det kändes jämnt och räknade sekunderna i trappan för trodde att något hemskt skulle hända med min familj, mamma och äldre syster annars.

När jag var sex år gammal stod jag och höll på att svimma av hettan ute, och hade inte ätit på hela dagen, så var jag så rädd för att svimma och min fot drogs åt sidan och där tog förskolans personal en bild på mig för att ge till min mamma, jag sa ingenting till mamma om varför min fot var sådär. Tänk om jag skulle få uppmärksamhet och vad skulle det sluta med.. Varje dag efter 7 års åldern hade jag någon tvångstanke eller tvångshandling. Sedan hade jag både tvångstankar och tvångshandlingar. Jag började dra i handtaget en... två... tre och fyra... och kollade spisen, den lite fettbelagda spisen och tittade noga, 0 0 0 000, stod det verkligen 0 och stirrade på knapparna så det med säkerhet stod 0.

Jag hade lite svårt med koncentrationen men att upprepa var en slags meditation för mig och kunde fokusera bättre med upprepandet och blev van vid tvångssyndrom och såg inget bättre. Det var ett sätt för mig att förtränga plågsamma känslor... Alla ritualer tog timmar att utföra på morgonen. Men jag var morgonpigg och skräckslagen att dö i sömnen gjorde att jag var glad att jag iallafall vaknat på morgonen.. Så rädd för att dö. Att inte kunna styra allting i min vardag skulle vara rena skräcken. Allting perfekt. Upprepade för mamma och hennes manliga vän.. Han fick sitta stundtals två timmar, ibland tre timmar och en gång ringde han ambulansen. Jag spelade lycklig och glad. Även fast han sexuellt utnyttjade mig... Mamma fick också ringa efter ambulans en gång... När jag var 18 år var jag med om en motorcykelolycka. Lite ironiskt kände jag efter tvångsmässigt om jag skulle följa med motorcykeln och gick emot min magkänsla om att det skulle sluta illa.. Brutet nyckelben, sämre hörsel i högra örat och skallbensfraktur blev följden, han stegrade med mig på och vi kolliderade med en moped.

Idag bor jag på ett boende och väntar på förstahandskontrakt i en annan lägenhet och jag har bott på kvinnoboende i två år. Jag har ryggskott, Psykossjukdom och PTSD. Kämpar för att få magnetröntgen av ryggen. Är sjukskriven, kom precis in på Undersköterskeutbildning som jag inte kunde fullfölja pga ryggen..Ptsd efter sexuellt utnyttjande än idag och efter skalltrauma år 2005. Men bestämde mig för pojkvännen eller tvångssyndrom så jag har inte min OCD kvar idag, den försvann när jag bestämde mig år 2006. Jag har väldigt svårt, nästintill omöjligt för mig att sitta pga ryggen så förstår inte hur jag kunde skriva denna texten nu. hehe... Sedan år 2006 har jag varit fri... från tvångssyndrom alltså :)

<3 <3 <3

Kärlek till er alla där ute...

Likes

CommentsUrsäkta men måste nog få säga nån gång att vintern är den bästa årstiden


Likes

Comments

Min livsfilosofi är att vara en så bra människa som möjligt. Jag älskar kläder och mode från olika årtal, mest 50 60s babe kanske jag är.

Jag är en sort av person som gillar och åka spårvagn och buss som tar mig nånstans, kännas iväg till nånstans, vill känna frihet då jag även bor på ett Boende, känner mig som gated community och tyvärr känns världen så liten. Folk håll er samman. även fast världen tryter hoppet tryter men kärleken skall besegra. Tänkte på terrorn som skakat om Stockholm och Sverige och även kronprinsessan Viktoria var märkbart ledsen. Idag gå ut och gå som vanligt, detta låter som jag bor i Stockholm (tre år av mitt liv bott där dock) så känner mig extra tagen av händelsen då min vän blev ögonvittne och har syster med barn där.Likes

Comments