Header
Vardag, framtiden

God kväll mina kära rar vänner!

jag har inte skrivit här inne så ofta tyckte det han gjorde att det var ingen ting att vara arg för, det visar man bara att visa män visar inte tillsyn på vi oss kvinnor att man har rätt att visa sin ... om man ska hjälpa en för ett arbete. utan att jag inte vissa gränserna.men jag har blockerat honom på alla ställena och anmält händelsen.


Att arbetsförmedlingen har rätt att diskriminerar en person som har funktionshinder som man kan inte se med blåa ögat eller har större kunskap om det. De tror att jag spelar ett spel och jag utnyttjar situationen. Men hur kan jag göra det när jag behöver deras stöd samt jag vill företaget väl samt jag är en framtida kund till dem.


men annars efter detta går livet på hyfsat bra men då och då får jag panik attacker men jag försöker hantera det, 9av 10 gånger fungera det bra.


nu börja jag tycka att träning är så roligt att man längtar efter nästa gång när man ska. jag tränar tre gånger i veckan men funderar på öka med en gång extra med koordination. funderar även på att jogga med intervaller med min hund 2 gånger i veckan de dagarna som jag inte har gym, samt på att prova gå med stavar som vi har massor av tror jag, isåfall tar jag det 1 gång i veckan. sen ev längre promenad 1 gång veckan.


jag är även så väntanfull med massa projekt inför våren/sommaren i trädgården även i min stuga/vila som jag ska flytta in första helgen i mars. stugan är precis vid minas föräldrarnas hus på tomten.

funderar på att inreda med gammalt modernt naturligt: med färgerna: mörkbrun, grå, smide, koppar, mesig och grönt.

fundera även på om jag ska ha massa gröna växter samt hamster/fiskar men isåfall tar jag det längre fram i vår.Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vardag, depression

Man har väldigt svårt att förstår med personer har panikattacker att man klara inte av vardagen. Men jag börjar förstå det nu under året för jag fick min första juni men jag förstod inte först vad det var jag trodde först jag var sjuk, men sen när man väl har fått några till men några lätta innan jag fick min första på jobbet att jag börjar få folkfobi att jag kände inte att jag klarade vara bland kunderna på jobbet så jag tog alltid alla vägar jag kunde att undvika stötta på människor.

men mina värsta attackerna fick jag efter jag kom tillbaka efter semestern inte för jag började jobba men jag insåg att tiden var snart inne att jag skulle sluta och jag var livrädd för min chef som gjorde allt hon kunde för att trycka ner mig, ner de andra på jobbet försöker stärka min självförtroendet.

Ni som inte vet vad en panikattack är en reaktion som utlöser kroppsligt för olika känslor eller livhändelse. för mig var det båda och men också att min familj förstår inte riktigt vad det innebär så det blir mycket konflikter när jag inte mår bra eller klara av vardagen ,så det blir besviken att jag kanske bara sitter framför datorn en hel dag eller ligger i sängen efter jag har kommit hem från träningen med ett rum som ser ut som en bombnedslag. För varje gång jag försöker förklara det känns som de inte förstår och tror jag bara inbillar mig typ och jag ska anstränga mig. söka ett den hjälpen som behöver men det har jag gjort men det tyvärr många månades vänte tid. Det tar all min kraft att kunna hantera de attackerna. nu börjar få det mer intensivt än innan. vill säga jag kan få 2 attacker under en dag eller 2 st under en vecka eller små attacker under varje dag beror på .


men dem dagarna som jag lider inte det så jag försöker ändra mig att laga mer mat åt mig, vanliga vardags rutiner samt träning som går sisådär just nu men jag går och tränar minst en gång i veckan men målet är att kunna träna varan dag under vardagen för jag mår allra bäst av att träna styrka tills jag inte orkar mer att få ut alla min irritation och energi på gymmet

Likes

Comments

Vardag

Aldrig trott att denna perioden skulle vara så fruktansvärt tung att bära,dels att man får inte veta någon ting via jobbet hur det går, vill hellre veta för mycket än att veta någon ting.

Mitt mående går upp och ner med djupa dalar varje dag med många panikattacker varje vecka. Men det får komma och gå hur det vill men ska försöka hantera det så gott jag kan. Men jag försöker leva ett liv med att vila så mycket jag kan , så svårt för jag gillar inte döda stunder.

Jag känner om jag ska komma tillbaka dit jag vill så måste man vara stark fysiskt för det är inte den lättaste jobbet med jag tycker om såna jobb. Del att vi människor är gjorda för att använda kroppen och man behöver inte robotar som tar över våra jobb,. man måste även vara mental stark, det är därför jag tar hjälp med att arbeta med mina trauman för att kunna gå vidare, bli starkare för varje dag. För mitt mål är att hjälpa och stötta andra människor.

så jag tränar styrka helst tre gånger om veckan vill säga jag tränar så hört så jag nästan inte orkar mer.

Likes

Comments

Vardag, framtiden

Om arbetsförmedlingen vill spela ett fullt spel med mig då får det göra det, men jag kommer inte lägga mer så lätt! Om du inte ha mejl så får du ett present,du har fått din chans men det vissa att du tar inte emot det!

Jag skall inte lyssna på Maria.

Det första är att jag ska gå upp i tid april. Jag mår som jag mår för en anledning, för jag har en tung bagages och sen ni som är mot mig och behandlar mig som jag är mindre värd än andra på grund av mina hinder. För hon har ingen aning hur mycket jag kämpar

Det andra säger hon att ni är inte bra för mig, men det har ni bevisat att hon har fel.

För tredje ljuger hon om det flesta sakerna ex med misa och smiter iväg med inte svara på mina frågor,


jag ändrar mig och kämpar med livets rutiner och träningen med en mening inte bara det är kul.

Likes

Comments

Ni som är yngre som läser denna inlägg kommer ha lite svårt att förstår. För jag kommer inte var personligt och förklara att alla ska förstå. Jag vill komma åt arbetsförmedlingen och regeringen! Så jag kommer använda svåra ord!

Det första jag har funktionshinder som jag har haft från jag föddes och kommer leva med det rasten av mitt liv. 

Lindrig intellektuell funktionsnedsättning det innebär:
begynnelse under utvecklingsperioden och som inkluderar både intellektuella och adaptiva funktionssvårigheter inom de kognitiva, sociala och praktiska domänerna. Följande tre kriterier måste vara uppfyllda:
Brister i  slutledningsförmåga, problemlösning, planering, abstrakt tänkande, omdöme, studieförmåga och förmåga att lära av erfarenheter vilket styrks via såväl klinisk bedömning som via individualiserad, standardiserad intelligenstestning.
personen inte når upp till den utvecklingsmässigt och sociokulturellt förväntade nivån av personligt oberoende och socialt ansvarstagande. Utan fortlöpande stödinsatser begränsar bristerna i adaptiv kapacitet personens fungerande i ett eller flera vardagliga avseenden såsom kommunikation, social delaktighet och självständighet inom ett flertal livsområden som hem, skola, arbete och samhälle.

Hos vuxna finns funktionsnedsättning vad gäller abstrakt tänkande, exekutiva färdigheter (d v s planering, strategiutveckling, prioritering och kognitiv flexibilitet) och korttidsminne, liksom även vad gäller den praktiska tillämpningen av teoretiska färdigheter (t ex läsning, hantering av pengar). Sättet att ta sig an problem och problemlösning ter sig något konkret jämfört med jämnåriga. http://habilitering.se/autismforum/om-diagnoser/diagnoskriterier/diagnosmanualen-dsm-5/diagnoskriterier-intellektuell 2018 26 januari 08.06

https://samhall.se/samhall-story/monica-moter-mikael-damberg/

Samhalls uppdrag handlar idag inte om att passivt sysselsätta människor som har svårt att få arbete.

Genom aktivt stöd och professionell matchning skapar vi istället möjligheter att utföra viktiga jobb. Vi är övertygade om våra medarbetares förmåga att leverera både kvalitativa och efterfrågade varor och tjänster. Därför är vi heller inget välgörenhetsföretag.

Det är Arbetsförmedlingen som avgör vilka som får jobb på Samhall.

Vår uppgift är sedan att ge dem chansen genom att matcha rätt person med rätt uppgift.

Det handlar om att se möjligheterna och inte problemen, och att möta de fördomar som finns både i arbetslivet och i samhället.

Vi tror på en både god och lönsam affär som grund för att utveckla personer med funktionsnedsättning.

Samtidigt bryter vi ett utanförskap, stärker självkänslan hos våra medarbetare och bidrar till en ökad mångfald i arbetslivet.Vi har många nöjda kunder.

Anledningen är att vi har kompetent personal som levererar hög kvalitet.

Ofta med en dedikation och ett engagemang som du inte finner hos våra konkurrenter. 

här kommer lite punkter varför arbetsförmedlingen skall anställa mig på Samhall:

flexibel,punktligt:
jag är alltid i tid gärna några minuter innan då man hinner byta om och prata med kollegor så vidare. jag kan jobba när som helt under dagen men inte riktigt än tidiga morgnar mer det är en sak som jag kämpar med. jag slut för mina arbetsuppgifter men om det något som händer som är akut så tar jag det förre, eller om chefen säger att det saknar personal så kan jag vara flexibel med tiderna.
Ärligheten:
Jag är en person som inte smiter iväg om jag gör saker fel eller vad jag tycker. jag vill företaget det bästa om jag tycker något som är fel så säger jag till. Om jag blir tillsagd då rättar jag mig efter och ändrar på mig.
jag pratar aldrig dåligt om andra eller prata dåligt om andra bakom deras ryggar.

Motivation och drivet
Jag är en person som vill andra väl det spelar ingen roll vilken roll man är. Jag vill så gärna att kunden ska bli nöjda. jag sätter alltid mål på vad jag gör och strävar att lyckas. sen när jag inte jobbar så försöker jag lära mig så mycket jag via internet eller böcker för hur jag ska förbättra mig som person eller medarbetare. jag skulle gärna sprida åt de unga hur roligt det är att jobba det spelar ingen roll vad man jobbar med eller vad man har för lön.

vad Samhall kräver :

Engagerade medarbetare tar större ansvar för sin egen utveckling och har också större kundfokus.

Verksamheten bygger på tre grundläggande värderingar:

Tron på alla människors lika värde
Tilltron till alla individers förmåga
Arbetets värde för individuell och samhällelig utveckling
För att Samhall ska vara en intressant partner i affärer ställs höga kvalitetskrav på utförda arbeten samt på medarbetarutveckling. Därför är alla delar av Samhalls verksamhet kvalitetsstyrda.

Samhalls tjänsteverksamhet, verksamhet för bemannade uppdrag och produktionsverksamhet är certifierad enligt ISO 9001. Samhall har ett gemensamt ledningssystem för samtliga affärsområden. Ledningssystemet är certifierat i ISO 9001 och ISO 14001. Företagets tillverkning av fordonskomponenter är certifierad enligt TS 16949.

Ni på arbetsförmedlingen  måste tänka på Samhall Som företagetes bästa att den ska utvecklas på rätt sätt.

Jag förstår att man måste ta hand om de som kommer till Sverige att de ska ha något att göra men ni kan inte sätta de på stort företag att svenska är A och O för särkheten i arbetet.
Ex tänk om det skulle brinna eller något annat och de inte förstår vad det är reglerna då är det livsfarligt.

Bolagets syfte är att producera efterfrågade varor och tjänster och genom detta skapa meningsfulla och utvecklande arbeten åt personer med funktionsnedsättning som medför nedsatt arbetsförmåga i hela Sverige. Verksamheten ska anpassas till förutsättningarna hos personer med funktionsnedsättning som medför nedsatt arbetsförmåga. Verksamheten ska bedrivas enligt affärsmässiga principer samt på marknadens villkor så att övrigt näringsliv inte utsätts för osund konkurrens. Aktierna medför inte rätt till utdelning. Uppkommer vinst, skall vinstmedlen balanseras i ny räkning för främjande av bolagets fortsatta verksamhet.

Det låter inte rimligt att om man får ett års prövnings tid och om cheferna är nöjda med mig att jag inte får stanna.

Hur ska ni hjälpa oss som har funktionshinder om ni bara skickar oss som en boll ett år dit och dit på olika företag.

Hur ska man utvecklas som person om jag inte får ha ett jobb som man vill ha och man vet att man får rätt hjälp att kunna lyckas med sina mål i livet.

Och hur kan man jobba med statistik att få bort folk från arbetetslösheten när man inte förstår person och utnjutar fullt ut..

Jag struntar fullt ut om jag säger nej för olika saker som jag känner det ingen ting för mig.
Om jag blir avstängd på akassan eller här på arbetsförmedlingen eller får mindre ersättning.

Lagar och regler

Om jag inte får anställning på Samhall då kommer jag bedriva detta på högre nivå,
ex jag kommer gå upp till upp till riksdagens ombudsmännen,skriva ut det på massmedia vilka misstag som arbetsförmedlingen har gjort mot mig under åren.
Förresten jag är inte dugg rädd förändringar, jag kommer kämpa mig genom detta med vilket pris som helst. jag är inte ensam på vägen samt jag har plan A,B och C att lyckas !

jag ACCEPTERA INTE kräkning.

staten äger 100% av företaget med 2400anställda med 1200 tjänstemän. de har även 4865 kunder i 622 orter i sverige.
år 2020 önskar de ha 6600 st nya uppdrag. man ska följa upp.

de tror på med meningsfulla och utvecklande inom yrket.

ca 3 år ska de öka med 1 miljard kr högre än 4,4 miljarder kr

Om medarbetare har visat en god förhållande genom företaget: har man rätt att komma tillbaka inom 12 månader.

det finns 200.000 funktionshindrade personer utan arbete inom sverige.

1980 flyttade många industrier utlandet så Samhall ändrade sig till mer hållbart sätt och även sätter hög fokus på social hänsyn.

dem arbetar också mot fördomar, det gör jag med!

det finns även 62 00 städare runt om i sverige i olika företag. Samhall har avtal med Almega och LO fackförbund.

vi har även rätt att få en anställning kortare än 7 dagar under 6 månaders prövningstid. prövningsanställning leder till tillsvidare.

medarbetare som är engagemang,kunskap tillvara bra resultat skall uppnås!

§7 andra stycket. kan lämna besked om avstående tidigast efter det att relegeringen avseende avsättning börja gälla och senast 2 månader där efter.
finns mer information på: file:///C:/Users/ca-la/AppData/Local/Temp/kollektivavtal_samhall_tjansteman_med_omslag_6036_1704_k2.pdf

psykiska, neuropsykiatriska och fysiska funktionsnedsättningar, sociala skäl eller med en lång tids sjukskrivning i bagaget.

Jag räknar mig bland de för att jag har en tung bagage med tugna händelse i livet som påverkar mig jätte mycket. Jag får ofta panikattacker när det blir för mycket för mig samt jag har även en neuropsykologiskt samt min depression.

De som behöver ett arbete inte endast för sin försörjning, utan behov av att få finnas i en arbetsgemenskap, där inte alla dagar är likadana utan där vardag skiljs från helg, där fritiden blir en ledighet – inte en daglig svårighet.

Det finns inget företag som klarar sig i längden, om inte affärsidén är tillräckligt bra eller om organisationen i företaget är tillräckligt stabil – inte heller om det finns krav på att medföljande anställningsstöd (försörjningsstöd, sjukersättning, a-kassa t.ex.) är tidsbegränsat.

Eftersom det handlar om företagande, krävs en affärsmässighet i någon mån hos dem som är handledare och hos medarbetarna, eftersom dessa företag inte ska drivas som välgörenhetsinrättningar där kunderna köper varor och tjänster av medkänsla, utan på samma kvalitetsvillkor som andra företag.

Syftet med Samhalls verksamhet är att producera efterfrågade varor och tjänster och genom detta skapa meningsfulla och utvecklande arbeten med god arbetsmiljö åt personer med funktionsnedsättning där behoven finns. Verksamheten skall anpassas till de förutsättningar personer med arbetshandikapp har och bedrivas enligt affärsmässiga principer samt på marknadens villkor, varvid skall iakttas att övrigt näringsliv inte utsätts för osund konkurrens.

Utredaren skall:
- analysera resultatet av Samhalls verksamhet i förhållande till regeringens mål och krav på verksamheten,
- pröva Samhalls arbetsmarknadspolitiska uppdrag och vid behov lämna förslag till ändringar,
- pröva ändamålsenligheten med nuvarande finansieringsmodell och vid behov lämna förslag till alternativ modell,
- se över nuvarande rekryteringsprocess för anställning i Samhall,
- föreslå alternativa insatser som kan kompensera en eventuell minskning av arbetstillfällen vid Samhall, samt
- utvärdera Samhalls nuvarande associationsform och analysera om utgångspunkterna i proposition 1991/92:91 om ombildning av Samhall till aktiebolag fortfarande är giltiga.

- Minst 40 procent av arbetshandikappade som rekryteras till Samhall AB skall tillhöra de prioriterade grupperna, dvs. intellektuellt arbetshandikappade, psykiskt sjuka och flerhandikappade, enligt de definitioner som Samhall AB och AMS har enats om.

Torbjörn Björlund har frågat mig om jag är beredd att ta initiativ till att ge Samhall AB bättre villkor för att utföra sitt uppdrag att ge funktionshindrade lämpliga och arbetsmiljömässigt bra jobb och därmed minska det verkliga utanförskapet
tagen från riksdagen hemsida!

Likes

Comments

Vardag, framtiden

Jag ber om ursäkt om de hård orden i låten men så är det i verkligheten, så jag känner varför ska be ursäkt när man vill göra en revolution nu mot rättvisa men jag ska göra det med ord och ingen våld. För jag tycker inte det behövs för man kan uttrycka sig med ord istället.

Jag känner dagens samhälle när man börjar upptäcka ohälsa och man börjar prata om det så då är det många unga som börja ta hjälp från sjukvården så det extremt mycket vänte tider, visst börjar man bli trött på det men jag vet att jag kommer få bra hjälp i från linden för där kommer vi arbeta med mina trauman på olika sätt bland annat KBT.

Men under tiden jag väntar då känner jag att livet går vidare så jag bestämde mig för att ta detta på allvar och läsa på själv ohälsan och försöker hitta en väg under tiden.

och jag är en arbetsmyra så jag köpte även en bok hur jag kommer att lyckas med enskild firma men jag vet det är extremt mycket som man ska lära sig som allt pappers arbeten,ekonomin, massmedia, praktiska saker för en gård och mycket mer som jag inte kommer på....


men jag måste snart som möjligt komma ut i arbetslivet så jag kan få mer arbetsenhet även socialt

Likes

Comments

Vardag

Jag är så glad över mig själv, dels att jag lyssnar mer på mig själv och snällare mot mig och struntar i vad andra säger hur de vill att jag ska va! mitt liv är bara min men jag kommer ta råd men de slut ändan är det jag som beslutar mitt privata liv.

den veckan har jag verkligen sagt ner foten och visa vem jag är dels mot arbetslivet samt privat, tar livet på allvar, börjar sköta huset och mig själv med att börjar laga nästan vegansk mat.

Likes

Comments

Vardag, framtiden

God kväll alla min kära vänner! det var ett tag sen jag skrev i bloggen, men jag var riktigt oroligt under en period på grund av jag fick ett erbjudande från Arbetsförmedlingen med ett företag via kommunen om jag tror det rätt som hjälper personer som har funktions hinder ut i arbetet som heter Misa

Men jag kände att det är skulle inte passa mig på grund av: dels att jag vill inte slösa bort ett år till på ett företag som verkar inte seriöst för de hade ingen jobbmall som de följer. Då känner jag att de ser ner på ,mig som att jag är en idiot som inte kan något ting på grund jag har Lindrig intellektuell funktionsnedsättning (utvecklingsstörning) och de tror jag tycker det är ett enormt stort hinder för mig när min för detta arbetsgivare överdriver min diagnos, som stämmer inte alls på mig.

så känns som de kränker mig så jag har mått dåligt under 1 veckas tid så jag förstod att det beror på att den tjänsten är inte bra för mig och jag kommer inte sjuka med mitt mående på grund av att nån gör misstag men jag struntar i mig vem som har gjort misstaget.

så igår visade jag för mig själv och samhället: vem jag är, vad jag kan och vad jag vill men jag avslöjade inte mina planer för karriären för jag känner jag kan inte riktigt lite på arbetsförmedlingen så jag döljer mycket av informationen. just nu går jag själv på stigen eller ja de andra som kämpar men på avstånd.

Jag lyssnade vad det var för företag och sa ingen ting om mig och sa tydligt nej för jag hade andra planer och mål.


INGEN SKA KRÄNKA MIG PÅ GRUND AV JAG ÄR LITE SPECIELL.


Likes

Comments

Vardag, Fotografering

Vem är det som säger att man blåser bort eller att det är kallt att gå ut i en snöstorm när det är ju helt underbart, man ska ju anpassa kläderna för väder. jag personligen älskar vara i snön fast det är 20 minus grader eller storm.

Alla vintersporter är helt underbara och fjällen. När man är i fjällen och åker slalom sen tar man lunch på pisten med varm o boj sen när man även har åkt hela dagen då går man tillbaka i stugan sätter på brasan och sätter sig i soffan med en filt. jag gillar åka sittliften för då kan man njuta av utsikten och kanske sola lite.


sen tycker jag också det är mysigt att åka längdskidor på ett spår eller åka långfärdsskridskor på sjön och stannar och ha picknick men isen har tyvärr inte fryst på ordentligt så man får åka skridskor i en ishall men det funkar lika bra.

man kan även gå långa promenader i naturen och fota,till och med ge mat till de djuren som har svårt att hitta mat

jag har lite svårt att åka pulka inte vet jag varför jag tycker det läskigt att åka det.

Likes

Comments

Vardag

Jag är så glad att jag köpte de billigaste skridskorna men de är de bästa som jag har åkt med. men början var det vingligt och stelt sen när man har åkt en stund då går det bättre och bättre. jag ska försöka åka minst en gång i veckan. det väldigt bra träning

Likes

Comments