Hejsan svejsan allihopa! Idag har jag tänkt att satsers en ny serie. Den ska heta "2 övningar" och varje gång ska det komma 2 helt nya övningar som är bra för olika delar av kroppen. Så till exempel idag ska jag fokusera på fötterna och ta de två övningar jag gillar mest för att bli starkare. Dessa övningar ska alltid vara de enklaste och mest simpla men som ändå är så himla bra!

Översta övningen:
Du behöver : ett Thera Band (du kan hitta det här).
Hur du gör :
1. Ta ditt Thera band rund den översta delen av foten så att bandet täcker tårna.
2. Flexa foten.
3. Demi Point.
4. Pointa foten.
5. Gör övningen baklänges från där du slutade på steg 4.

Gör denna övningen 10•2 på varje sida. Tänk verkligen på att gå igenom så alla små muskler jobbar. Detta gör så att du enklare sträcker HELA foten i tåskor och alltid annars. Jag älskar denna övningen för att jag känner att min "arch" verkligen utvecklas och att mina fötter blir starkare.

Nedersta övningen:
Du behöver : Ingenting
Hur du gör :
1. Stå vanligt med hela foten på marken.
2. Gå upp på relevé.
3. Gå ned igen.

Gör denna övningen hur många gånger du vill men inte överdrivet. Tänk på att ha sträckta ben och att göra övningen i lagom tempo så att du verkligen känner den. Du kan göra denna övningen nästan när som helst - när du borstar tänder, väntar på bussen, ja överallt.

Hoppas att du gillade inläggen så ses vi snart!

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments

Hej igen! Är det bara jag som älskar att kika runt på hemsidor med balett kläder? Hör iallafall kommer några av mina favoriter dom jag har hittat och vissa har jag redan!

1. Balettskor från Bloch. Bra skor pga att man inte skadar ankeln så lätt. Du hittar dem här !

2. Spetsdräkt. Fin dräkt tycker jag personligen! Du hittar den här !

3. Benvärmare. Söta benvärmare, kanske inte passar denna säsongen så bra men men. Du hittar dem här !

4. Dräkt med en "twist" där bak. Jag har en dräkt som liknar denna och älskar den. Du hittar den här !

5. Tutu. Fin vit tutu som man kan ha i en föreställning eller som en tränings tutu. Du hittar den här !

Hoppas att ni tyckts om sakerna för det gjorde jag! Ses snart igen!

Likes

Comments

Hej, det var länge sen! Nu är det sommarlov och det är så mysigt och härligt. Det jag ska göra är bara att ta det lugnt och förbereda mig för det stora som händer efter sommarlovet. Jag är väldig taggad och idag tänkte jag att berätta lite hur jag förbereder mig inför balettskolan.

Det första som jag ser på det viktigaste är att ta det lugnt och njuta av den tiden man är ledig. Detta är för att det inte är så bra att HELA tiden vara igång och träna m.m. Man kan nog räkna ut det själv men kroppen måste ju också få vila dom hjärnan gör på sommarlovet!

Det andra jag gör är några övningar så att man håller sig stark och så. Detta gör jag några gånger varje vecka (4-6 gånger). I några övningar använder jag ett Thera Band, det är ett elastiskt träningsband som man kan ha som ett motstånd om man ska utveckla något steg eller en övning. Jag använder t.ex bandet när jag tränar fötterna eller öppnar upp höfterna (bara dansare förstår)!

Den tredje och alltså sista jag gör och rekommenderar andra dansare att göra är att öva då och då på saker som ni kanske har haft lite svårt med under terminen. Jag övar ofta på hopp i Arabesque m.m. Om ni inte kommer ihåg något sånt så kan ni ta klasser på nätet. Sök bara på "Ballet class" på youtube och så kommer en hel del videos. Men någon som då och då gör klass videos är "Kathryn Morgan" på youtube då, jag rekommenderar henne skarpt för att hon är grym.

Hoppas att du fann någonting dom inspirerade dig eller som du jätte gärna vill göra.
Om du är sugen på ett Thera Band eller att annat slags elastiskt träningsband så kan man hitta det i sportbutiker som Stadium eller på nätet.
Om du vill kika in på Kathryn Morgans kanal på youtube så tryck här !
Ses i nästa inlägg!

Likes

Comments

Hej, nu sitter jag på bussen från skolan. Jag tänker lite på balettskolan och att det är cirka 100 dagar tills jag börjar där, spännande!
Nu ska jag till min balettlektion och träna. Min lärare är jätte bra och ger mycket bra och viktig kritik. Det är väldigt viktigt att ta kritik på ett bra sätt, jag har många gånger gjort fel på just det. En gång när jag kom in på en balettlektion var jag peppad och kände att - detta skulle gå jätte bra. Under stången fick jag massor av kritik som jag inte förstod och inte ville förstå. Sedan tänkte jag "strunt i det" (då tar man kritiken fel), och försökte gå vidare. Vet du den känslan när man tycker att det går jätte bra och så var det fel. Det är inte roligt men då är det så lätt att man bara struntar i kritiken och säger till sig själv "jag tycker att det ser bra ut och det är det viktigaste".

Ett av mina tips är att om läraren ger dig lite kritik och förslag ska du ta det som att hen bryr sig! Om läraren inte säger något är hen ju inte intresserad eller ser någon talang (oftast). Tänk så istället och bry dig inte om att det är massor av andra elever i rummet och det kan kännas "pinsamt". Du är ju där för din egen skull och för att just DU tycker att det är roligt!

Ta inte detta personligt om ni känner - min lärare säger inte någonting till mig osv. Istället kan du vända på det och säga - ahaa...

PS förlåt för dålig uppdatering men jag har tränat mycket och jobbat på detta inlägget!

Likes

Comments

Hej, jag heter Katarina och jag är tolv år. Jag är med i Billy Elliot på Malmö Opera och jag tycker att det är jätte roligt att stå på en scen och uppträda inför en helt underbar publik varje föreställning. För två veckor sedan fick jag veta att jag har kommit in på Den Kongelige Teaters Balletskole! För 2 månader sedan skrev jag en text om min dröm i skolan, där skrev jag att jag mest av allt skulle vilja komma in på Den Kongelige Balletskole i Danmark, nu har jag kommit in. Det visar att bara man drömmer och försöker göra allt för att uppfylla den kan drömmen bli sann!
Jag blev jätte glad. Bara tanken på att om några månader så kommer jag att gå dit och känna att det här är min nya skola!
Om någon vill följa min drömresa med mig så är ni välkomna. Jag har dansat klassisk balett i två år och sen jag kom in i min första balettklass har jag älskar det!

Likes

Comments