Wienerstänger

En god klassiker som har vart med hur länge som helst, och det säger allt om denna kaka. Hallonsylten tas på före ugnen, och glasyren efter.

Detta behöver du

125 g Smör

0.75 Strösocker

3,5 dl Vetemjöl

1 Ägg

0,5 tsk Bakpulver

2 tsk Vaniljsocker

Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 175 grader

2. Vispa ihop smör, strösocker och vaniljsocker

3. Tillsätt ägg, bakpulver och vispa ihop

4. Tillsätt mjölet och rör till jämn deg. Ställ in i kyl ca 60 minuter

5. Dela degen i 3 lika stora stycken, rulla ut till 1,5 fingers tjocklek och lägg på plåt med bakplåtspapper

6. Platta till en skåra i mitten med fingrarna och fyll med hallonsylt. Grädda mitt i ugnen i 15-16 minuter

7. Rör ihop glasyr med 1 dl florsocker och 1 mask vatten, stryk på glasyren då längderna svalnat i 3-4 minuter

8. Skär i sneda bitar då glasyren stelnat

Gillar

Kommentarer