solrosfrallor i långpanna

Härligt solrosbröd, bakat i långpanna 25 x 35 cm, det finns solroskärnor både i degen och som topping. De är härligt fluffiga och saftiga.

Detta behöver du för 15 Solrosfrallor i långpanna ca 25 x 35 cm

50 g Jäst

25 g Rumsvarmt smör

5 dl Vatten

2 dl Solroskärnor

1 msk Salt

1 msk Sirap

1 msk Flytande honung

13 dl Rågsiktsmjöl

Topping

1 dl Solrosfrön

Så här gör du:

1. Smula jästen i en bunke, häll över fingervarmt vatten och rör tills den löst sig

2. Tillsätt sirap, honung, salt, smör i bitar, solroskärnor och sist mjöl i omgångar, jobba ihop och knåda i minst 15 minuter. Låt jäsa under bakduk i bunke i 1 timma

3. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord, rulla ut degen till en läng och kapa upp i 15 lika stora bitar, forma runda/rundriv, doppa i vatten och vidare i solroskärnor , lägg i långpanna med bakplåtspapper, låt jäsa upp ca 75%, det brukar ta 1-2 timmar

4. Sätt ugnen på 200 grader

5. Grädda mitt i ugnen i 15-16 minuter. Låt svalna i långpannan



Gillar