Silviarutor

Klassikern Silviakaka, älskad av de flesta, det är den magiska glasyren som gör denna kaka så speciell, och den ska man inte snåla med.

Det här behöver du

4 Ägg

4 dl Strösocker

4 dl Vetemjöl

1 msk Bakpulver

2 dl Vatten

Glasyr

200 g Smör

3 Äggulor

1,5 dl Strösocker

1/2 tsk Vaniljpasta

Zest från 1 citron

Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt med elvisp, tillsätt resten av ingredienserna och vispa ihop till en jämn smet

2. Häll smeten i en form ca 25 x 35 cm klädd med bakplåtspapper, klipp ett snitt på ca 10 cm i varje hörn så är det lätt att klä plåten

3. Grädda långt ner i ugnen i 18 20 minuter, kolla med teststicka som skall vara torr innan du tar ut den

4. Glasyr, smält smöret i kastrull, tillsätt strösocker och låt puttra en minut på låg värme, stäng av plattan tillsätt vaniljsocker, citronzest och äggulor, vispa ihop till en smet

5. Bred ut glasyren på kakan, strö över kokos, låt stelna innan, dela kakan i rutor


Gillar

Kommentarer