rågsiktsfrallor med olivolja

Rågsikt är lite av en favorit att baka matbröd på, jag gillar verkligen det där mitt emellan, varken vitt eller mörkt, och med olivoljan så når det en extra dimension.

Detta behöver du för 16 Rågsiktsfrallor med olivolja

50 g Jäst

1 dl olivolja

5 dl vatten

2 tsk Salt

2 tsk Strösocker

1 msk Honung

5 dl Rågsiktsmjöl

7 dl Vetemjöl special, eller Manitoba

Så här gör du:

1. Smula jästen i en bunke, häll fingervarmt vatten och olivolja över jästen och rör tills den löst sig

2. Tillsätt strösocker, honung, salt och mjölet i omgångar, jobba ihop och knåda i minst 15 minuter. Låt jäsa under bakduk i bunke i 1 timma

3. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord, dela den på två lika stora bitar, rulla varje del till en längd och dela på 8 bitar

4. Forma runda/rundriv, eller forma avlånga, gör ett snitt i varje fralla och doppa i vetemjöl. Lägg på plåt med bakplåtspapper

5. Jäs under bakduk till ca 75% större, brukar ta 1-2 timmar

6. Sätt ugnen på 220 grader

7. Grädda mitt i ugnen i 14-15 minuter

Gillar

Kommentarer