napoleonbakelse

Gör din egen Napoleonbakelse, detta klara alla, dessa är gjorda på köpt kyld smördeg, för instruktioner och recpept så kan du imponera på vänner och familj med en stor klassiker

Detta behöver du för 3 Napoleonbakelser

1 Rulle kyld smördeg

1 dl Florsocker

1 tsk Äppelmos

1 tsk Hallonsylt

2 dl Vispgrädde

2 dl Vaniljkräm, om du vill koka egen superbt god kräm, så finns recept här i bloggen i egen kategori, dela i sånt fall receptet på 3, och koka den i god tid så du hinner kyla ner den

Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 200 grader

2. Stick ut 9 cirklar ur smördegen, antingen med en utstickare eller med exempelvis ett stort dricksglas, för litet så tippar de lätt när du fyllt dem. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Sikta över lite vetemjöl och lägg ett ugnsgaller över och grädda i 7-8 minuter mitt i ugnen

3. Du kan behöva peta loss smördegen från gallret lite försiktigt, låt de svalna ordentligt

4. Gör glasyr på 1 dl florsocker och 1 msk vatten, känn av att den är lagom tjock. Vispa grädden och söta den lite lätt med strösocker

5. Stryk lite äppelmos på 3 bottnar och lägg en botten över, stryk hallonsylt på 3 bottnar, stryk glasyr över hallonsylten

6. Spritsa eller klicka vaniljkräm på den botten du la över äppelmoset, spritsa eller klicka vispgrädde över vaniljkrämen, inte för högt då de lätt tippar då. Lägg slutligen cirkeln med hallon och glasyr överst

Gillar

Kommentarer