mandelsnittar

Dessa är kolakakor i grunden, som är smaksatta med ett gäng mandelbiskvier, och toppade med rustad mandel för att ge den härliga mandelsmaken. Dessa är både krispiga och sega, exakt så som snittar skalla vara.

Detta behöver du för 15 Mandelsnittar

85 g Mandelbiskvier

100 g Rumsvarmt smör

2 msk Sirap

1 dl Strösocker

2.25 dl Vetemjöl

1 tsk Mald ingefära

0,5 tsk Bikarbonat

2 tsk Vaniljsocker

Topping

1 näve rostad mandel och pärlsocker

Så här gör du:

1. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en smet

2. Sätt ugnen på 175 grader

3. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och ingefära i en skål, häll det över smörblandningen, tillsätt mandelbiskvier och jobba ihop till en deg

4. Dela degen i 2 lika stora bitar, rulla ut varje bit till en ca 2 cm tjock längd, lägg på plåt med bakplåtspapper och platta till något, ströa över rostad mandel och pärlsocker

5 Grädda mitt i ugnen i 15-16 minuter. Låt svalna 5 minuter efter gräddning och skär lagom stora kakor på snedden

Gillar

Kommentarer