kupade mandelflarn

Krispiga mandelflarn älskar ju de flesta av oss, dessa har jag tvistat till lite genom att efter gräddning medan de är sega lägga dem på ett glas för att få kupningen, när de kallnat och stelnat har jag doppat kanterna i mörk choklad. Härliga att äta som de är, eller servera till glass.

Detta behöver du för 10-12 kupade mandelflarn

1,5 dl Finhackad sötmandel

75 g Mörk choklad

0,5 dl Strösocker

50 g Smör

1 msk Vetemjöl

1 msk Ljus sirap

1 msk Vispgrädde

2 tsk Vaniljsocker

Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 175 grader

2. smält smöret på svag värme i kastrull, tag av från plattan och tillsätt vetemjöl, sirap, strösocker, vispgrädde och vaniljsocker. Rör till en smet och låt det sjuda i en minut, tag av från plattan och tillsätt mandel

3. Klicka ut ca 2 tsk till varje flarn glest på plåt med plåtpapper, bred ut smeten något i en cirkel

4. Grädda mitt i ugnen i 7-8 minuter

5. Ca 5 minuter efter gräddning, så lyfter du flarnen med stekspade och lägger på något runt i lämplig storlek och forma flarnet runt. Jag brukar använda dricksglas

6. Lyft bort dem försiktigt när de stelnat, smält choklad över vattenbad och doppa kanterna på flarnen, låt stelna i rumstemp eller kyl


  • Postad i: Flarn

Gillar