kexchoklad med jordnötssmör

Dessa skall inte bakas, det är bara skära, smälta och montera, lätt som en plätt, och hur goda som helst.

Detta behöver du för 14 små Kexchoklad med jordnötssmör

21 Smörgåsrån

1 dl Jordnötssmör

250 g Ljus choklad

50 g Vit choklad, om du vill dekorera

Så här gör du:

1. Skär rånen på mitten

2. Smält 50 g choklad, tillsätt 1 dl jordnötssmör och rör tills det smält samman

3 Lägg ut 14 rån på något som går in i kylen med bakplåtspapper på. Stryk på ett tunt lager med choklad och lägg på ett kex, upprepa med en strykning på nästa lager, lägg på det sista rånet. Ställ in i kyl 30 minuter

4. Smält 200 g choklad

5. Doppa i choklad med hjälp av en gaffel, ställ in i kyl 30 minuter

6. Smält vit choklad om du vill dekorera efter kylen, när du gjort det så ska de in i kylen och stelna igen. i annat fall är de klara nu


  • Godis

Gillar

Kommentarer