hallongrottor

Hallongrottor är en av våra klassiska småkakor, och det med all rätt, de är ju så goda, och plättlätta att baka. Jag har gjort dem lite annorlunda mot originalet, hålet för sylten är större, så man ska få hallonsylt i varje tugga, dessutom har jag en blandning med strösocker och muscovadosocker, som ger en härlig touch.

Detta behöver du för 20 Hallongrottor

220 g Kallt smör

4,5 dl Vetemjöl

0,5 dl Strösocker

1 dl Muscovadosocker

1 msk Vaniljsocker

1,5 msk Bakpulver

2 dl Hallonsylt, ej rinnig

20 Bullformar

Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 200 grader

2. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver, strösocker och muscovadosocker i en bunke, tillsätt smör i bitar och jobba ihop till en smidig deg

3. Dela degen på mitten, rulla ut båda till ca 4 cm tjocka rullar, kapa varje i 10 lika stora bitar, tryck försiktigt ett stort och brett hål med tummen, klicka i sylt och lägg i formar på plåt

4. Grädda mitt i ugnen i 12-13 minuter




Gillar