frukostbröd i långpanna

Detta bröd är bakat på en blandning av grovt rågmjöl och vetemjöl special, toppade med lite olika frön och sammanbakade i långplåt, fantastiskt goda och saftiga.

Detta behöver du för 16 Frukostbröd, bakade i en 25 x 35 cm långplåt

1 dl Olivolja

50 g Jäst

5 dl Vatten

2 tsk Salt

1 msk Strösocker

1 msk Flytande honung

3 dl Grovt rågmjöl

9,5 dl Vetemjöl special

Topping

2 dl Rågflingor

2 dl Solrosfrön

Så här gör du:

1. Smula jästen i en bunke, tillsätt fingervarmt vatten och rör tills den löst sig, tillsätt strösocker, honung, salt och olivolja. Tillsätt mjölet i omgångar, jobba ihop och knåda i minst 15 minuter. Låt jäsa under bakduk i bunke i en timma

2. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord, dela den på hälften och rulla ut varje bit till en längd, dela varje längd i 8 lika stora bitar, forma runda/rundriv, doppa i vatten och vidare ner i rågflingor, hälften i solrosfrön, placera på långplåt ca 25 x 35 cm med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk till ca 75% större, brukar ta 1-2 timmar

3. Sätt ugnen på 220 grader

4. Grädda mitt i ugnen i 14-15 minuter. Låt svalna på galler

Gillar