Paltkoma!

Rödbetssopppa på det som fanns i skåpet. Pricken över i vad gäller smak var det lilla röda åländska äpplet och den lilla droppen liquid smoke.

Efterrätten är också vad som fanns i skåpet plus röda fina Vårdöäpplen. Naturella jordnötter, rörsocker, sirap, en skvätt grädde och en gnutta havssalt.

Ja, sött i maten och salt i efterrätten.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 37 Readers

Likes

Comments

Middagsmat för en skolflicka. 

När allt landat i mitt huvud ska jag dela med mig av mina känslor inför den utbildning jag just valt att börja.

Tills dess får ni nöja er med lite middagstips.

Ugnsrostade tomater med ett täcke av parmesan, basilika, honung och svartpeppar. På samma plåt, Haloumi, örtsaltad paprika och svettad ruccolasallad. Mumsigt värre med ett glas kall Cava.

  • 34 Readers

Likes

Comments

För mig har tisdagar varit fiskdag sen jag var barn. Skolan serverade alltid fisk veckans andra dag. Inte alltid så gott men en favorit hade jag. Mandelfisk, nån sorts torsk med ströbrödstäcke där nån sprungit över med lite flagad mandel.
Dagens middag här hemma, se bilden. Blomkålspure' smaksatt med parmesan och svartpeppar till den pankopanerad åländsk forell. Kryddningen blev citron, saffran och fänkål. Nu är vi mätta i magarna och jag ska återgå till soffan för att vila och försöka kurera mig, snabbt.

  • 51 Readers

Likes

Comments

Vissa dagar blir middagen riktigt lyckad även om tillagningsproceduren i början var ett fiasko. Årets skörd av jordärtsskockor blev små, pyttesmå. För att slippa pillgörat med potatisskalaren så var min tanke, koka dem med skalen på och sen skala. NEJ!!! Ingen bra ide'. Efter mycket pillande så blev det tillräckligt mycket skockor för en soppa. Det ska vara vin i den, förstås. Inget vitt vin hemma förutom ett par flaskor mousserande och dem ville jag inte öppna. Lite rött fanns och det hälldes på skockorna. Resultatet blev en grålila soppa med kräk känsla. Smaken var ändå bra så grädden hälldes i. Färgen blen nu diluterad(som en lila kissekatt, ungefär). Serverad med stekt purjo, morot, bladselleri, solrosfrön och toppad med parmesanflagor smakade den underbart.  Med dämpad belysning och kisande ögon såg måltiden helt ok ut.

  • 51 Readers

Likes

Comments

Godis och girlpower

Godsaker och Devon rex går det inte att säga nej till. 😊

I helgen gar jag varit över till Sverige för att leverera kattungar, fira dotters födelsedag och pussat på barnbarn. Utbildningen ligger framåt ett par veckor. Det känns skönt att vara ledig och ladda lite inför kommande utmaningar. Raggat lite efter utbildningsplats och ska, på onsdag, besöka centralköket här i byn. Jag är efter min arbetsprövning på krogen i stan mycket bortskämd med fina arbetskamrater och en härlig anda. Köket jag varit i förmodar jag, är ett av de mindre här på holmen. Trångt och nära till allt och plats var något en fick skapa sig.

Undrar om jag får digga "girlpowermusik" eller köra tema Astrid Lindgren via Spotify som arbetsmusik på flera ställen.

Ja, jag saknar det!

Likes

Comments

Dags för förändring

Med gårdagens post kom äntligen beskedet. Ja, jag kom in på kockutbildningen.

Nu intalar jag mig, att jag inte har för många år på nacken och att jag kommer fixa det här. Självklart är det en utmaning . Efter att ha vårdat klart i mitt yrkesverksamma liv och stiftat bekantskap med det som kallas "gå in i väggen" så bestämde jag mig för att sadla om. Valet som blev just kock har jag en vän att tacka för. Under fem månader har jag haft fördelen att arbetspröva i hennes företag. En pub och rockbar inne i stan. Ett gäng underbara ungdomar som tagit så väl hand om mig och lotsat mig igenom en helt ny värld.

Ett par veckors ledighet sen drar jag på knästrumporna, knyter rosetter i håret och blir skolflicka igen.

Likes

Comments

Älskade barnbarnet har fått en lillebror.

"Tjacka" en väska blev min terapi och retur till arbetslivet.

Likes

Comments

Gjutit i betong.
Varit med om underverk.

Lekt fotomodell.


Likes

Comments

Gjutit i betong.
Varit med om underverk.

Lekt fotomodell.


Likes

Comments