Sitter och funderar på det här med misssbruk. Kan ja egentligen säga att ja inte är missbrukare längre? Tänkte på att mitt drogmissbruk har gått över till ett socker/matmissbruk som ja kämpar med dagligen.
Det är nästan ett svårare missbruk att ta sig ur då mat och socker finns överallt. Så egentligen är ja väl fortfarande missbrukare fast av andra substanser?
Ska fortsätta kämpa och även komma över detta men det är en svår kamp att vinna men det kommer lösa sig med rätt vilja och motivation :)
Det hela med missbruk är att aldrig ge upp kampen för vill man o har rätt glöd så går det att bli clean även om det är tufft och en väldigt hård kamp, men i slutändan är det jäkligt skönt att kunna se världen genom klara glas :)
Stay strong and be awesome ❤️💛💚

Mvh J

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tjena!
Tänkte kolla lite va skulle ni tycka vara intressant o läsa om? Min missbruksblogg är ju tänkt att den ska anpassas lite efter läsarnas önskemål och inte bara handla om mig o mitt gammla liv 😊 ( tror ja kan bli ointressant o läsa om efter ett tag 😂 ) tänkte försöka mig på i veckan att skriva lite om utanförskap och samhällets syn på människor i utanförskap.
Kom gärna med tips på vad ni vill läsa här.
Utanförskap
Missbruk
Hemlöshet

Mvh J

Likes

Comments

Sitter i fönstret och kollar ut denna natt, tänker på hur många gånger man ute i kylan satt.

Ensam mot världen i beroendets anda, utan ömhet och äkta kärlek från andra fick man vandra.

Drogen var allt jag sökte och ville ha, utan att förstå jag ett till steg mot graven ta.

Tomheten var min vän och ensamheten min ledsagare, utan att jag visste dessa gjorde mig allt svagare.

Levde som varje dag var den sista, och det var ju sant hade jag fortsatt det skulle slutat i en kista.

Kommer du ihåg hur det var?

Att hela tiden söka efter denna fix, du använde alla dina trix.

När drogen i ditt omlopp kom in, det kändes bättre för detta blev trösten din.

Malande tankar suddades sakta ut o blev tyst, när du av ruset blev kyst.

Du kommer säkert ihåg att det förr på detta viset var, men du mår bättre nu för du inget längre av detta tar.

Men glöm inte bort dom som ännu där ute finns, hjälp dom att från beroendet sig ta ja dela det du mins.
—————————————————————————
Inte jag som skrivit detta utan hitta det på nätet men tyckte det va så bra skrivet och det passa in på hur man levt innan..

Mvh J

Likes

Comments

Tjena på er 😊 har funderat en del av o till på om man ska börja föreläsa om droger och våld då det är nåt ja har stor erfarenhet av men hur går man tillväga? Då ja förtillfället är arbetslös och funderar på att byta yrke och har alltid velat jobba med människor med missbruk eller i drog förebyggande, har ju ingen utbildning inom det yrket men extremt stor erfarenhet har jag. Känner att jag har en del att kunna ge tillbaka till samhället och kan man hjälpa en människa ifrån ett missbruk så är det värt det.

Hör av er med tips om ni har några eller vet vart man kan vända sig Mail: Johannes.a1@outlook.com

Mvh J

Likes

Comments

Har funderat på de här med legalisering av marijuana i medicinskt syft, tror ni de skulle funka? Skulle det minska att folk testar andra droger?
Personligen så är ja kluven då ja läst en del om länder som har legaliserat med goda resultat, men sen så vet i fan om de skulle funka i Sverige 🤔 säger inte att ja är för men tycker att frågan är ganska intressant, likaså har ja funderat på de här med alkohol tror ni de skulle bli lagligt om det introducerades idag och man visste om alla bieffekter med alkohol? Jag tror dock inte det skulle bli lagligt om man ser till hur mycket våldsbrott, våld i hemmet mm som sker under alkoholens inverkan för o inte tala om alla barn som far illa när föräldrarna har tagit en för mycket eller så. Så mycket pengar spriten kostar samhället både i sjukhusvård, skadegörelser mm mm. Well det va mina tankar denna söndag hoppas ni haft en bra helg 😊

Mvh J

Likes

Comments

Hej på er 😊
Möte på en hemlös man idag och tankarna gick till tiden då ja själv va hemlös när man gick från trapp till trapp, kompis till kompis för o ha nånstans att sova.
I mitt fall så va det väl mina val i livet som gjorde att ja blev hemlös då ja prioriterade annat istället för att betala hyra ( korkat ja vet ) kommer ihåg när man mådde dåligt som fan när drogerna va slut o man hade ingen stans att ta vägen ingen trygg plats eller tillvaro, känslan av utanförskap som man ständigt känner och folks blickar och dömande. Känns så skönt idag o ha lämnat det bakom sig men tycker ändå synd om folk som fortfarande sitter i en sån sits o inte kan ta sig ur önskar man kunde göra nåt.
Har funderat på o börja föreläsa för o informera om droger och mitt liv och på så sätt kanske man kan få nån att tänka om o ändra sitt liv.

Mvh J

  • 82 Readers

Likes

Comments

Satt o fundera på en sak. När ja är i min hemstad så har ja ofta ångest o kan känna sug efter droger trots att ja vart ren i 7år, kan de va så att själva staden väcker dåliga minnen och drogrelaterade saker? Har inte känt av nå när ja är på landet eller i Göteborg men så fort ja kommer till stan så börjar det, massa tankar, ångest mm har ju hört att minnen kan va platsrelaterade så kanske dom kan vara stadsrelaterade med?
Men men har lärt mig o hantera det så det är ok men lite nyfiken på om de kan va så 😊
Hoppas ni alla får en toppen måndag

Mvh J

Likes

Comments

Ny dag nya möjligheter 👌🏻

Svårt o sova inatt har vaknat o snurrat som fan, massa tankar på min gammla vän A tyvärr så lever hon inte idag.
Även fast det är många år sen hon gick bort så kan ja fortfarande se hennes ansikte och höra hennes skratt,
Kommer nog aldrig glömma den dagen hon gick bort det va en av dom jobbigaste dagarna i mitt liv.
Vi hade vart på fest och hon skulle bara gå på toa men det dröjde så vi knacka på.. inget svar, vi låste upp dörren och fann A medvetslös på golvet ja satte mig ner o la hennes huvud i mitt knä o försökte få liv i henne medans vi ringde ambulans. Ja förstod ganska snart att hon hade börjat med heroin igen och att hon tagit en överdos, jag ropade på henne medans ja skaka henne o klappa henne på kinden för o försöka få liv i henne men det gick inte. Minns att nån min innan ambulansen kom så drog hon ett sista andetag i mitt knä sen va hon borta föralltid hon blev bara 18 år. Svårt o skriva om denna händelse men vill ändå dela med mig, livet är skört o man vet aldrig va som händer så ta hand om varandra.

Mvh J

Likes

Comments

Sitter i skrivandets stund på ett tåg på väg ner till Göteborg. Många tankar ihuvudet just nu då min familj e kvar i våran hemort, ja börjar jobba i Gbg imorgon men min familj flyttar inte ner fören till sommaren. Känns tomt utan dom och tomheten för även med sig en rädsla och minnen från min missbruksperiod, Nu måste ja hantera alla tankar själv ingen som kan ge en en kram när de känns jobbigt men de känns ändå skönt o flytta till ny stad o börja om på nytt för där ja kommer ifrån finns många dåliga minnen som ständigt hoppar upp på olika platser. Ja är inte rädd för att få ett återfall för de vet ja att ja inte kommer få ja e starkare än så men ensamheten och inte ha sin familj nära det skrämmer mig. Men ja hoppas tiden kommer att gå fort där nere så dom snart också kan flytta ner 😊
Blev lite offtopic idag men behövde få ur mig hur ja känner 😊

Ha det bäst o ta hand om varandra.

Mvh J

Mvh J

  • 119 Readers

Likes

Comments

Hej på er!

Tänkte skriva lite om tiden efter första behandlingshemmet som ja va på det heter Vårnäs och ligger i Vingåker.

Anledningen till att ja inte skriver om min upplevelser när ja va där är för att ja kommer inte ihåg så mycket från den tiden, men ja kommer ihåg att ja tröttna efter ca 1 vecka och bestämde mig för att åka hem igen, trodde väl nånstans att ja skulle fixa att hålla mig ren ändå så jag packa min väska och åkte hem.

Kom in till stan ganska sent och hade då 2 kompisar som mötte upp mig så efter ca 1 timme så hade ja dragit i mig amfetamin igen samt satt o dela ett helrör vodka med mina vänner, natten och kommande vecka fortsatte i samma mönster mer droger mer sprit, men sen tog drogerna slut eller ja pengarna att köpa nya för så då tänkte ja försöka tända av men när man är hemlös och inte har nånstans att vara så är det ganska tufft att försöka tända av i en trapp eller på ett härbärge märkte jag. Jag kontaktade då socialen för att försöka få hjälp med en plats på psyk för o kunna tända av men fick till svar att ja va tvungen att va ren för o få en plats på avgiftningen.

Vem fan behöver hjälp o tända av om man är ren??


Hoppas ni tycker det är intressant läsning :)

Ha en grymt bra dag så ses vi i nästa inlägg

Mvh J

Likes

Comments