Oreo iskake

Oreo iskake :D Deilig hjemmelaget is fylt med oreokjeks, både inni isen og som kjeksbunn på kaken. Det er en kjempegod is som er enkel å lage og passer perfekt til å servers i selskap eller når du bare har lyst på is.

Oreo iskake

Bunn

  • 21 oreo kjeks (1,5 pk. oreokjeks)
  • 60 g margarin

Iskake

  • 4 eggeplommer
  • 100 g sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 1 vaniljestang
  • 7 stk oreokjeks

Vi starter med kjeksbunnen.

Vi starter med kjeksbunnen. Legg oreokjeksene i en pose. Knyt den og knus kjeksene ved å bruke en kjevle.

Miks smøret mykt og tilsett de knuste oreokjeksene litt etter litt til du har blandet alt sammen.

Trykk kjeksmassen i bunnen på en rund form på 22 cm i diameter med bakepapir. Deretter kan du sette den i fryseren i rundt 30 min. Poenget er at kjeksbunnen skal stivne.

I mellomtiden kan vi lage den hjemmelagde isen.

Splitt eggeplommene og eggehvitene fra hverandre i hver sin kopp. Pisk eggeplommer og sukker luftig.

Splitt opp vaniljestangen på langs og skrap ut så mye du klarer av de svarte frøene på innsiden av stangen. Rør disse frøene inn i eggedosisen.

Finn fram en ny bolle og pisk kremfløten til en luftig krem. Når kremen er ferdig skal du venne eggemassen forsiktig inn i kremen. Hakk opp 7 stk oreokjeks og bland det forsiktig inn i isblandingen.

Ta oreobunnen ut av fryseren og hell isblandingen over i springformen. Legg den så tilbake i fryseren og la den stå der i minst 7 t t før du servere iskaken. Det tar lang tid for isen å fryse, så her gjelder det å være tålmodig. Du kan gjerne la isen stå over natten.

Når den har fryst kan du ta kaken ut av formen på et kakefat. Legg den på kakefat og husk at kaken smelter etter 15 til 20 min! Så denne må spises med en gang og når alle gjestene har tatt et stykke må den tilbake i fryseren for å holde seg fast! Blir det rester av kaken kan du fryse den ned i en isboks.

Håper det smaker! Hilsen Veronica

Liker

Kommentarer