Cupcakes/muffins, Kalas/fest, Tårtor, Babyshower, Maränger, Bakelser

En babyshower är ju bland det populäraste event eller tillställningar just nu och det var självklart ett måste när en av mina bästa vänner väntade deras efterlängtadae lilla bebis. Så vi vänner ordnade en suprice till den blivande mamman och jag bakade en mysig fikabuffé.

Vi hade ett stort fruktfat, två olika macarons (en fylld med kaffesmörkräm och en med chokladkräm) små mini panacottor, key lime pie, mini muffins med nutellafrotsning, mini semlor, marängrosor toppade med nutellagrädde och jordgubbar, små mini brownie rutor och självklart en tårta - chokladbottnar med hallonmarängsmörkräm.
Mycket smått och gott men med små bitar av varje så kunde man smaka på nästan allt, och det såg underbart ut med alla dessa val och fördelen är också att något passar alla.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Cupcakes/muffins

En av mina favoritsmaker med bakning är citron. Det balanserar upp det söta så bra.

Bakade små mini muffins med citron och valmofrön när jag skulle bjuda en vän på fika förut. Det blev en ny favorit!
De svarta valmofröna ger också en härlig kontrast utseendemässigt hos dessa ljusa muffins som jag toppade med en syrlig citronphiladelphia glasyr. Och sen är ju mini muffins så otroligt roligt och lätt att baka samt passar så himla bra på kalas och fest när man vill ha bara små mumsbitar. Passar även utmärkt när man gör en större fika buffé också, som det nästan alltid bild här hemma. För inte orkar man då smaka på flera fullstora muffins, bakverk, kakor osv plus tårta.

Sen måste ju ni alla hålla med om att små varianter av allting är alltid mycket gulligare att se på och de ser mer aptitliga ut. Tycker i alla fall jag. Det känns också himla mycket bättre att ta två små till fikat än att ta en stor. Där lurar man mer sig själv kanske men lättare att äta är det ju också!

Likes

Comments

Macarons

Vita macarons med vitchokladganash är barnens favorit här hemma när det gäller smaker. När macaronen ska vara enkel och enfärgad så brukar jag ibland spritsa fyllningen med en rolig tyll för att få en rolig kontrast hos de små sega men spröda marängkakorna.

Likes

Comments

Barnkalas, Cupcakes/muffins, Kalas/fest, Tårtor

En liten prinsessa som fyllde 5 år och ville ha en enkel choklad tårta och muffins. Tillsammans med en marängsmörkräm saksatt med vanilj och lätt färgad ljus gammelrosa. Samma saksättning till muffinsen som också toppades med härlig len mörkchoklad ganach.

Lite extra med de små spröda ljusrosa marängerna som gjorde barnen glada, likaväl föräldrarna.


Likes

Comments