Mojito Marmelad!

Hej fina läsare!

Idag är jag tillbaka på jobb och det är full fart mot helgens förberedelser. I helgen har vi Sofieros gourmetafton. Ska bli väldigt kul att laga massa god mat.
Idag jobbar jag inte kväll, rätt så skönt faktiskt då jag jobbar kväll både fredag och lördag. Så idag ska jag mysa hemma med Joel och gå och lägga mig i tid. Eller jag önskar att jag gör det.

Har ni någonsin provat mojitomarmelad? Ifall inte är det på tiden ni gör det. Som vanligt är det inget krångligt alls utan väldigt simpelt och gott. Perfekt till ostbrickan med kex.

Mojitomarmelad:

4 st Citroner + skal från 1 citron
2st Lime+ skal från 1 lime
3msk Rom-vit
2,5 dl Syltsocker
0,5 dl Rörsocker
4g Mynta-färsk

Hur du gör:
1. Tvätta av citrusfrukterna och riv av skalet på en citron och en lime.
2. Dela citrusfrukterna och skär bort den vita hinnan från fruktköttet. . Dela i bitar.
3. Lägg citrusbitarna i en gryta och tillsätt rom.
4. Rör ner syltsocker, rörsocker och det rivna skalet.
5. Koka i 10-15 minuter. Skumma av marmeladen vid behov.
6. Ha till sist i mynta som du har hackat ner i mindre bitar.
7. Häll upp marmeladen på sterila burkar och låt svalna.
Förvara marmeladen svalt i kylen.

Kram/R

Gillar

Kommentarer