Efter 3 år i gymnasiet så ska jag äntligen börja i "trean" (jag bytte linje efter mitt första år). Första skoldagen var torsdag 17 augusti och som alla andra så åker man dit, får lite info om läsåret, äter lunch, får lite mer info och sen åker man hem. Jag skulle dock på konsert och se Korn på gröna lund och efter det dra ut på korgen med en polare (vilket var riktigt roligt). Andra dagen har min skola som tradition att vi ska ha utedag på huvudstafälten med olika grenar och man blir uppdelad i grupper som är blandade med elever från alla klasser. Sen att dom nya "ettorna" får laga en buffé lunch åt alla elever. I år stannade vi dock kvar i skolan då det inte var bra uteväder.

Våra vanliga lektioner började i igår (måndag 21 augusti). Vi blev introducerade till gymnasiearbetet då vi ska skapa ett eget UF företag i grupp. Min grupp vet redan hur vårat företag kommer se ut så vi ligger ett steg före och det är skönt att vara förberedd. Idag då så hade vi mentorstid då vi fick reda på att den där utlandsresan som dom lovat oss sen vi sökte till gymnasiet troligtvis inte kommer bli av på grund av skolans budget. Det betyder att vi elever har mindre än ett år på oss att samla in ca 150 000 kr om vi vill åka utomlands. Skolan betalade en tredjedel av kostnaden till dom tidigare treorna men i år finns det inte i stadsmissionens budget tyvärr.

Vi hade också naturvetenskap idag och som vanligt så kunde jag inte hålla mig vaken under genomgången men hade ändå ganska bra koll när vi skulle utvärdera dagens lektion med några snabba frågor.

Jag ser fram emot torsdag och fredag då dom dagarna är heldagar i bageriet/konditoriet.

Likes

Comments