baka med jossan
  • Magazine
  • Bloggar
    • Nya bloggar
      • Design & inredning
      • Foto
      • Föräldraskap
      • Mode
      • Träning & hälsa
    • Topplistor
    • Foto
    • Föräldraskap
    • Mode
    • Träning & hälsa
  • Fler
    • Design & inredning
  • Topplistor
  • Skapa blogg
baka med Jossan
bakamedjossan
bakamedjossan
Josefine , Trelleborg
Hej och välkommen till min blogg Vad kul att du hittat hit. Här kommer jag, just nu 17 år gammal, dela med mig av mina allra bästa recept, tips, ideér, inspiration.. Lite allt möjligt! Men jag hoppas du trivs och tycker om min blogg :)
  • Nouw

Arkiv

  • oktober 2017
  • september 2017
  • maj 2017
  • april 2017
  • februari 2017
  • januari 2017

Kategorier

  • 5:2
  • Bullar
  • Bär
  • Familj & Jag
  • Havregryn
  • Inspiration
  • Jordgubbar
  • Mousse
  • Nyttiga recept
  • Rabarber
  • Recept
  • Serier
  • Tårta
  • Vardagsliv
  • cheesecake
  • choklad
  • mat
  • paj

Kalljästa kanelbullar

onsdag 4 oktober 2017, 07:12

Såhär lagom till Kanelbullens dag passar det väl bra med ett recept på just kanelbullar? Dessa är kalljästa i kylen över natt så dem riktigt gosar till sig och blir saftiga.

Kalljästa kanelbullar
5 dl mjölk (kall)
200g mjukt smör
Ca 13 dl mjöl
50g jäst
En nypa salt

300g smör
3 msk sirap
3 msk kanel

Börja med att lösa upp jästen i mjölken. Arbeta in lite mjöl i taget tillsammans med smör och salt. Knåda till en mjuk och elastisk deg. Rör ihop fyllningen. Dela degen i två delar och kavla ut. Bred ut fyllningen och rulla till en lång korv, skär sedan bitar som är ungefär jämnstora. Gör likadant med den andra biten deg. Den första korven, lägger du i en ugnsform med lite mellanrum mellan bullarna. Lägg en kökshandduk över och ställ i kylen över natten. Den andra korven, lägger du i formar. Pensla med vispat ägg och lägg på pärlsocker. Grädda ca 10 minuter på 200c.

Dag två
Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda på ca 190c tills bullarna är gyllenbruna.

  • 73 visningar
  • (1)
  • Nära Trelleborg

Gillar

Kommentarer

Kladdkaka deluxe

onsdag 6 september 2017, 18:40

Detta är verkligen en av mina bästa kladdkakor jag någonsin gjort. Den är på gränsen till färdig och toppad med grillade marshmallows, sådär härligt krämig och rinnig i mitten, och sega kanter. Kan det bli bättre? Nä, det kan det inte.

Kladdkaka DELUXE
3 ägg
3 dl socker
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
1 dl flytande margarin eller smält smör

Vispa ägg och socker luftigt. Tillsätt smör/margarin och kakao, fortsätt vispa. Tillsätt mjölet och vaniljsocker, vispa till en slät smet. Smöra formen lätt och lägg ett bakplåtspapper i botten på formen, så är det lättare att få ut den. Fördela smeten i formen. Grädda ca 7 min och toppa sedan med marshmallows och grädda ca 5-7 minuter till. Låt svalna och ställ i kyl över natten. NJUT!!

  • 124 visningar
  • (1)
  • Nära Centrala Trelleborg, Trelleborg

Gillar

Kommentarer

Päronpaj

lördag 13 maj 2017, 08:00

Vad är bättre än en god bit paj med vaniljsås eller glass en lördag som denna? Inte mycket! Har du dessutom några päron, äpplen, bär eller liknande som ligger och skrotar, använd dem i pajen för att minska matsvinnet. Perfekt!

Smuldeg
200g sekologiskt smör
4 dl vetemjöl
2 dl havregryn
2 msk sirap

Nyp ihop alla ingredienser till en smuldeg.

3 små päron till en liten pajform

Skiva päronen och dela i lagom stora bitar. Lägg i en liten pajform och strö smuldegen över, tillsammans med lite hyvlat smör. Baka i ugnen ca 10 minuter på 200 grader oc servera sedan ljummen med en god vaniljsås eller glass.



  • 112 visningar
  • (1)

Gillar

Kommentarer

bakamedjossan

  • Gå till Profil
  • Gå till Startsidan
  • Gå till RSS
  • Gå till Sitemap

Blogga på Nouw

  • Skapa konto
  • Tjäna pengar på din blogg
  • Tagga produkter med Metapic
  • Flytta din blogg till Nouw

Bloggar

  • Allmänt
  • Annat
  • Design & inredning
  • Foto
  • Föräldraskap
  • Hästar & ridsport
  • Mat & recept
  • Mode
  • Personligt
  • Resor & utland
  • Sport
  • Träning & hälsa

Nouw

  • Magazine
  • Allmänna villkor
  • Sekretesspolicy
  • Kakor
  • Kontakta oss
  • Hjälp
  • Driftinformation
  • Build: 2021-01-13 14:53