Kalljästa kanelbullar
Såhär lagom till Kanelbullens dag passar det väl bra med ett recept på just kanelbullar? Dessa är kalljästa i kylen över natt så dem riktigt gosar till sig och blir saftiga.
Kalljästa kanelbullar
5 dl mjölk (kall)
200g mjukt smör
Ca 13 dl mjöl
50g jäst
En nypa salt
300g smör
3 msk sirap
3 msk kanel
Börja med att lösa upp jästen i mjölken. Arbeta in lite mjöl i taget tillsammans med smör och salt. Knåda till en mjuk och elastisk deg. Rör ihop fyllningen. Dela degen i två delar och kavla ut. Bred ut fyllningen och rulla till en lång korv, skär sedan bitar som är ungefär jämnstora. Gör likadant med den andra biten deg. Den första korven, lägger du i en ugnsform med lite mellanrum mellan bullarna. Lägg en kökshandduk över och ställ i kylen över natten. Den andra korven, lägger du i formar. Pensla med vispat ägg och lägg på pärlsocker. Grädda ca 10 minuter på 200c.
Dag två
Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda på ca 190c tills bullarna är gyllenbruna.
