Graviditet

Nu var det ett tag sen jag skrev här, av många olika anledningar! Tillslut blev "barngörandet" något väldigt stressande och inte alls så roligt som jag trodde det skulle bli. De gånger jag fick negativt på testerna var alla hemska besvikelser. MEN!

Lördagen den 8 oktober fick vi vårt efterlängtade plus. Chocken och glädjen var total!! Jag ska ta allt från början...


Min senaste mens började den 8 september och jag var lika besviken som alltid. Vi fick sikta mot ett fjärde försök (vilket inte ens är mycket, men det kändes så då!!) och jag köpte hem Clearblues digitala ägglossningstest istället för stickor som jag använt och försökt analysera tidigare månader. Jag ville vara helt säker på att jag ens hade någon ägglossning. Jag började testa runt dag 12 i min cykel men fick negativt framtill dag 15 då jag äntligen fick en glad gubbe på testet. Detta var dessutom min födelsedag så det kändes på något sätt extra spännande att... tänk om jag blir gravid på min födelsedag! Önsketänkande. Dagarna senare kände jag bara att nä... det har säkert inte fungerat denna gången heller. Jag letade symptom som vanligt trots att det är omöjligt bara några dagar efter ägglossningen skett. Dagarna gick och en vecka innan beräknad mens började jag få lite lätt mensvärk. Jag var besviken för jag trodde med säkerhet att mensen skulle komma lika punktligt som vanligt. Men det var ju ändå lite konstigt att få mensvärk SÅ tidigt...


Varje morgon gick jag på toaletten och var beredd på att mensen skulle komma. Jag fick verkligen tänka "okej, den kommer nu, skitsamma". Men den kom inte, så jag tog ett graviditetstest på BIM -3. Det var ju såklart negativt. Men jag sparade ändå testet och efter jag ätit frukost kikade jag på testet igen och såg hur överbliven färg rann ner och bildade ytterligare ett streck. Jag googlade på detta men överallt stod det att man aldrig, aldrig ska kolla på ett graviditetstest efter testtiden. Så jag var säker på att det var kört. Jag smsade mannen och berättade att det var negativt.


När min man kom hem den kvällen visade jag honom testet och han sa direkt "men där är ju ett streck". Jo... men efter testtiden, förklarade jag. Dagarna gick och ingen mens. Bara mensvärk! Jag bestämde mig för att testa igen på lördagen om inte mensen redan kommit, för vi skulle ut och äta på kvällen och jag ville veta om jag kunde ta ett glas vin eller inte, som jag inte druckit på ca 4 månader. Det kunde jag ju lika bra unna mig om jag ändå inte var gravid!


Lördagen kom. Jag vaknade på morgonen och kände såklart efter direkt om mensen var på väg, men jag kände inte den där typiska känslan. Som en ordentlig värk i magen och en värmevallning som jag alltid får. Jag traskade in på toaletten utan att väcka mannen och kissade i en behållare. Jag tänkte att mensen kunde komma men att det var bäst att förbereda om den nu inte skulle komma. Jag stod där ett tag, började sminka mig lite och funderade på om jag skulle testa eller inte. Jag ville inte slösa fler test då de kostar ca 60kr styck. Kanske att mensen kom om jag stod där en stund och sminkade mig? Men den kom aldrig och jag bestämde mig för att testa. Jag kände hur hjärtat rusade och jag blev plötsligt nervös, även ifall jag var helt inställd på att det skulle vara negativt.


Jag doppade teständen i behållaren i 5 sekunder och satte igång tidtagaren på min iphone. Utan att jag hann tänka något råkade jag efter 15 sekunder titta ner på testet och såg två streck som bildade ett tydligt plus!!!! Jag höll händerna för munnen och kollade med panikslagna ögon på mig själv i spegeln och viskade "VA!?!" flera gånger. Jag stod där och darrade och hjärtat bara rusade. Jag fick samla mig några minuter för att sen gå in till min man med testet bakom ryggen. Han låg och sov och jag väckte honom genom att smeka honom på kinden och sa "jag har något till dig" och gav honom graviditetstestet. Vilken lycka!!!! Helt ofattbart, underbart, overkligt. Jag trodde aldrig vi skulle få uppleva detta tillsammans och plötsligt kändes 4 försök som ingenting.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Vi är inne på försök två nu och jag tror jag ska ha ägglossning i veckan. Jag började testa med testlagrets ÄL-test igår men de visar bara en svag linje. Håller tummarna för att det kommer stegra mot helgen! Hoppas verkligen det går denna gången. Vi är ju bara på vårt andra försök nu så egentligen är det ingen stress. Men när man väl börjat försöka bli gravid är det svårt att inte längta jättemycket! Jag hoppas bara att vi båda är friska och att det inte är något fel på oss. Nä det får man inte fundera för mycket kring än. Blir stressad när jag tänker på det...


  • 778 Readers

Likes

Comments

Kroppen & symptom

​Tyvärr kom min mens i helgen och jag blev såklart besviken. Men också lättad på något sätt. Allt har verkligen gått upp och ner. Jag trodde verkligen att jag var gravid, och jag vet faktiskt inte om någonting hände där inne, eller om allt bara var min kropp och huvud som lurat mig. Spelar mindre roll nu. Tar nya tag och siktar mot vårt andra försök istället! 

Det är nästan omöjligt att inte börja tänka att det KAN vara något fel på oss. Man vill gärna tro det ska gå lätt att bli gravid. Men icke, det är jättemycket som måste stämma. Nä, chansen är ändå inte speciellt stor och man ska ju ge det upp till ett år innan man bör kolla sig. 


Jag har skaffat ägglossningstest till nästa ÄL som är nästa vecka. Hoppas de ska kunna hjälpa! Aldrig använt sånt förut så ska bli lite spännande. Undrar bara vilket märke på stickorna som är bäst... Clearblue? RFSU? Testlagrets? 

Likes

Comments

Kroppen & symptom

Godmorgon! Idag ska jag enligt min app ha min mens, men den har fortfarande inte kommit. Trots all mensvärk jag haft sen i tisdags! Hur konstigt är inte det? Brukar aldrig ha mensvärk så långt innan. Mensen brukar alltid komma samma dag eller dagen efter jag börjat få känningar. Jag tog ett graviditetstest nu på morgonen men det var negativt. Såklart. Så jag väntar in mensen... Får försöka tänka positivt att detta ju faktiskt var vårt första försök att bli gravida. Chansen sägs inte vara mer än 25-30% / månad. Det var kanske inte menat nu bara.

Men jag förstår verkligen besvikelsen över att testa negativt nu, när man så himla gärna vill!!

Någonstans hoppas jag att mensen ändå inte kommer. Haha. Kommer inte kunna tänka på något annat förrän den kommer...

Likes

Comments

Hälsa & kost

Tips hur man ökar fertiliteten! 


- Ta extra folsyra, 500 mikrogram / dag

- Dvitamin. Sola 30 min om dagen eller ät fet fisk

- Ät mer frukt och grönt

- Välj långsamma kolhydrater och fullkornsprodukter

- Ät rätt fett och undvikt transfetter. Olivolja innehåller enkelomättade fetter som är toppen

- Ät järnrik mat, helst inte från rött kött utan hellre från frukt, grönsaker och bönor

- Välj feta mejerivaror framför lättprodukter

- Dra ner på kaffet

- Sluta röka

- Ät jod som finns berikat i t.ex. viss salt (står på förpackningen)

- Ät mer växtprotein som finns i avokado, bönor och nötter

- E vitamin som finns i mörka grönsaker, avokado, ägg, nötter och kallpressade vegetabiliska oljor

- Träna 30 min om dagen

- Stressa ner


Likes

Comments

Kroppen & symptom

​Känns som jag bara väntar in mensen, för nej den har inte kommit än. Jag var så säker på att den skulle komma igår eftersom jag hade menssmärtor. Men icke! Tog inte ens ett graviditetstest imorse som jag tänkt göra. Vet inte varför jag haft sån mensvärk innan mensen ens kommit. Brukar aldrig ha det, speciellt inte flera dagar innan. Kan få ont ibland precis innan den kommer. Blir verkligen knäpp på min kropp. Kanske att det sitter i huvudet och allt bara är inbillning. Men jag fattar inte hur man kan inbilla sig så tydliga symptom?! 

Om den inte kommer idag tänker jag ta ett test imorgon på morgonen. Vill bara få veta nu nu!!

Drömde förresten igår natt att jag var gravid. Det va så verkligt och jättemysigt att ha mage. Finns knappt något finare än gravidmagar tycker jag. Längtar tills jag får känna den känslan, att bära runt på ett liv. 


Likes

Comments

Tankar & känslor

​Sitter här med fortsatt mensvärk, men utan mens. Jag tog ett graviditetstest igår (BIM -3) vilket ju är alldeles för tidigt... men kunde inte låta bli. Visade såklart negativt. Kunde se ett jättesvagt streck men jag tolkar det ändå som negativt. Om inte mensen hinner komma tänker jag testa mig imorgon också. Jag borde egentligen vänta lite till men jag är testberoende. Kommer nog spendera en del pengar på de där testen om vi inte lyckas plussa inom några månader. Kanske ska testa att köpa ägglossningstest också om det inte blir denna gången. Jag är ganska säker på ungefär när jag har ägglossning, men ska testa ändå för att se om det stämmer på riktigt. 

Vill så gärna kunna släppa detta lite ibland, men det är svårt när man är ledig och speciellt när man inte har någon att bolla tankar med. Min man är bra att prata med, men han kommer aldrig förstå helt ju. Han är mer lugn och vill ta det som det kommer, som så många andra män verkar tänka. Svårt att känna så när det är min kropp som ska göra allt jobb. Det ska hända i min kropp liksom! 

Så skönt att skriva av sig lite här... vill ni dela era erfarenheter, tankar och känslor så kommentera gärna!


Likes

Comments

Tips på jättebra app för att hålla koll på alla symptom, ägglossning, fertila dagar, när mensen beräknas mm. Jag köpte den för 40 kr och den är verkligen värt det. Appen heter "Life". Den går att ladda ner gratis men man måste betala för att få tillgång till alla funktioner.


Jag är på cykeldag 27, 2 dagar till beräknad mens, jag hade ägglossning 30 juni. Man kan även få upp en kalender där man kan anteckna allt som sker.

  • 832 Readers

Likes

Comments

Kroppen & symptom

​Som sagt är detta vårt första försök, och jag är så himla förvirrad över alla symptom jag känt senaste två veckorna. Just nu sitter jag här och känner att min mens är påväg. Har mensvärk och känningar som jag brukar ha... så jag känner mig himla förvirrad! Dessa symptom har jag känt:

- Ett stick i magen någon dag efter ägglossning. ALDRIG känt så förut. Ett kraftigt hugg/stick på höger sida som försvann lika snabbt som det kom.

- Matbegär! Jag är annars ganska kräsen vad gäller mat, men nu har jag verkligen varit sjukt hungrig. Och när jag väl ätit blir jag knappt mätt. Första veckan var det såhär. Nu kan jag bli lite lätt illamående och orolig i magen när jag äter. 

- Magont som känts som mensvärk. Typ. Inte riktigt likadant men jag har haft en molvärk långt ner i magen, oftast på höger sida. Brukar aldrig ha detta så långt innan mens.

- För fyra-fem dagar sen fick jag skitont i brösten, och de är större än de brukar va. Har väldigt små bröst så jag märker små skillnader tydligt. De är hårdare och större än normalt. Till och med min man har kommenterat det! Så då är det ju ingen inbillning.

- Trötthet! Åh gud, jag har sovit så mycket de senaste två veckorna. Har varit otroligt trött och matt hela tiden. Har verkligen längtat efter att få sova om dagarna. Jag sover aldrig annars på dagen, men nu har jag sovit 1 timme någon dag då och då.

- Mitt humör. Har absolut haft kortare stubin, speciellt senaste veckan. Kan bli riktigt arg! Blir normalt inte det alls. 


Detta är vad jag framförallt känt. Men nu känner jag ju som sagt att mensen är påväg... Blir frustrerad om allt detta bara är som kroppen lurar mig. Hoppas jag inte känner såhär varje månad tills plusset kommer då. Vet inte hur jag ska stå ut med att tro så starkt att jag är gravid, och sen bli besviken över att mensen kommer... :(


Likes

Comments

Hej alla! Äntligen har vi börjat försöka skaffa barn och jag kände det var dags att starta en anonym blogg för att skriva allt som händer kring detta. Det är väldigt mycket känslor och tankar som snurrar i huvudet, och det finns nog inte många i min krets som hade orkat lyssna på allt graviditetssnack. Jag kommer dela med mig av så mycket jag bara kan, och hoppas ni också vågar och vill kommentera här. Är det någon som kanske också börjat försöka bli gravid? Skriv!! 


Kram på er!


  • 838 Readers

Likes

Comments