Hej,

Månad efter månad flyter på. Mensen dyker upp och just den dagen och dagarna efter känner jag mig så himla ledsen, allt känns så hopplöst och tungt. Idag är en sådan dag.. Mensen dök upp för någon timma sedan och jag vill bara stänga in mig i ett rum och gråta och bara tycka synd om mig själv tills mensen är över och en liten gnutta hopp tänds tills det är dags igen..

För 1 år sedan och för 2 år sedan tänkte jag "nästa år vid den här tiden har vi en liten eller åtminstone ett plus på stickan..." och så har året gått och vi sitter fast på samma punkt medans den kusinen nu har ett barn och även en annan kusin. Men vi står och stampar på samma ställe..

Just när mensen har kommit och de dagar som följer med mensvärk så känns allt riktigt tungt. En känsla av hopplöshet sprider sig. Men när mensen sedan är över så tänds ett pyttelitet hopp igen och så rullar hjulet vidare...

Paus för megagråt i 20 minut

Jag går bara och längtar efter en gravidmage samtidigt som jag tänker det värsta... Tänk om vi aldrig får barn...
Väldigt dumt att tänka så när vi inte ens gått någon utredning ännu men sådana katastroftankar dyker ändå upp tittsomtätt.

Kändes skönt att få skriva av sig lite härinne. Ventilera lite. Skulle vara roligt att ha någon som man kan skriva till som är i samma situation. Om ni vill skicka stöttande och peppande mail så skulle det pigga upp mig: emgi@hotmail.se

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I början när vi började försöka där i slutet av april 2015 så var hoppet stort, det skulle ju gå direkt tänkte vi.
Månaderna gick och inget plus kom, ägglossningen tyckte vi att vi tajmade varje månad då jag alltid känner av den men ändå kom mensen som ett klockslag på sin utsatta tidpunkt. Hoppet och längtan utbyttes mot förtvivlan och sorg. Vänner och släkt runt omkring oss fick deras plus och bebisar. Vi stod kvar på samma ruta månad ut och in.

I början höll jag på mycket med äl test och graviditetstest men med tiden så har jag slutat använda mig av sådana test. Det bara stressar upp. Efter att ha varit totalt nere i mörkret ett tag så håller jag äntligen på att ta mig uppåt, steg för steg. Vi är inte gravida ännu och prognosen ser ut som så att det kommer att dröja några år innan vi söker hjälp. Hoppet ligger förstås på att vi blir gravida själva utan hjälp men fokus just nu ligger inte på att bli gravida. Vi har skiftat fokus till att må bra, att inte fångas i mörkret utan fokusera på varandra och livet. Fokus ligger numera på att må bra både i kropp och själ.


Likes

Comments

Hej,

Var ett tag sedan jag skrev här men nu kommer ett uppdaterande inlägg.

Jag skrev ju tidigare att vi skulle söka hjälp när de öppnade nu i augusti.

Men....

Tyvärr så kommer vi inte söka hjälp nu, på grund av två orsaker:

1. Jag har kommit in på en YH utbildning till systemutvecklare (Äntligen!) och att vara borta och utredas osv kommer inte passa under utbildningstiden. Utbildningen är 2 år så får se hur det ser ut längre fram. Annars får vi helt enkelt vänta tills efter utbildningen eller blir vi gravida själva på egen hand.. Högst osannolikt känns det som dock.
När utbildningen är klar är jag 29 och maken 31.

2. För att ens kunna utredas hos västerbottens läns landsting som vi tillhör måste man ha ett bmi under 30. Vilket min man inte har. Så måste få ner hans vikt innan han kan utredas. Jag vet inte om man kan skicka in en utredning på bara mig? Men de ville veta yrke och jag har inget yrke ännu så..


Så ligger läget till.

Likes

Comments

Helgen har varit riktigt jobbig i perioder..

Har tänkt mycket på min kusin och hur hon måste må nu när hon har sin nyfödda hemma hos sig. Samtidigt kämpar vi som tusan och mensen dyker upp samma dag som hon får sin skatt. Riktigt tung helg.

Men igår kunde jag vara hyfsat glad under större delen av dagen då vi var i stugan och mina systrar samt sambos kom på besök. Vi hade riktigt roligt tillsammans. Helt barnfritt (ingen av oss har barn ännu).

Nu sitter jag bara och längtar tills i mitten på augusti då vi ska påbörja våran utredning..


Likes

Comments

Kusinen lägger upp bild på sin nyfödda på fb.

Och jag får mens.. :'(

Så ledsen just nu.. Brukar alltid känna av någon dag innan att mensen är på ingång men denna gång...

Är nere i ett mörkt hål just nu :-( :'(

Likes

Comments

Hej,

Igår när maken kom hem efter jobbet så berättade han att han hade drömt en dröm om mig, han var så lycklig när han vaknade upp för han trodde verkligen att den var sann. Han hade såklart drömt att jag var gravid.. Besvikelsen att sedan inse att jag är inte gravid... :-(

Idag dök det upp i flödet på fb att kusin födde igår.. Kändes tungt i hjärtat och lite tårar fälldes av sorgen och längtan av att inte få uppleva det själv.

Likes

Comments

Hello!

Är på cd 29 vilket kan innebära att mensen är nära. Man vet aldrig då den ibland är ojämn.

Men hade äl smärta den 14 juni och det brukar nästan alltid gå 15 dagar mellan äl till mens för mig så håller tummarna.

Sedan i helgen har jag haft äl smärtor igen i livmodern, sticker som till ibland och hoppas innerligt att detta betyder något. Annars väldigt ömma bröst som är svullna och värker.

Annars då? Jobbet som städare flyter på bra även om att kliva upp kl 5 smärtar något men i höst blir det att plugga vidare. Fick för en vecka reda på att jag kommit in på en yrkeshögskola :D

Likes

Comments

Sitter här på torsdagskvällen och kikar runt i facebookflödet..

Baam

En bild på min höggravida kusin med texten 10 dagar till bf.Kvällen förstörd.. :-(

Likes

Comments

Det är skillnad i att försökt några månader och få ett plus och att försökt i flera år och ha fått ett plus efter ivf behandling.


Jag har följt en blogg sedan jag började blogga och hon har nyss plussat efter sin andra ivf behandling. När hon plussade kände jag verkligen med henne för jag vet hur de har kämpat i flera år och nu äntligen får sitt plus.

Men det är skillnad när tex min kusin blev gravid efter bara tre månader och ska ha sin bebis om 2 veckor. Där är det inte alls samma känsla. Känslan där är mer ilska att de ska gå så lätt för dem samtidigt som jag blev otroligt ledsen när jag fick veta att de plussat. Ledsen för min egen del, självklart inte för deras del. Men i mitt hjärta gjorde det så ont.

Jag har berättat för en person att vi har försökt i två år och ska söka hjälp när ivf öppnar i mitten på augusti, en jag berättat för är min ena syster. Hon har inte frågat någon gång förut om "när ska ni skaffa barn då?" och vi pratade om just den frågan att det frågar man inte folk. Det har man inte med att göra. Men för många i min släkt dyker den frågan upp titt som tätt, från mamma, svärmor, makens syster osv. Otroligt tärande fråga.Likes

Comments

Och så dök mensen upp igen..

Brukar alltid ha känningar några dagar att mensen är på G. Men inte denna gång så blev ganska förvånad när jag vaknade imorse.


Idag tog maken upp det här med att vi inte blivit gravida på 2 år och vi kom gemensamt fram till att i höst ska vi söka hjälp. Känns skönt att äntligen ta tag i det och få veta varför det aldrig blir något.

Likes

Comments