Oj är verkligen sämst på att uppdatera här haha.


Har hänt rätt mycket sen sist (duh), men ska försöka sammanfatta det. Skolan har börjat på riktigt, men den är fortfarande jätteenkel jämfört med den svenska. Har bytt två klasser (Sales & Advertising samt Law) och läser nu istället Journalism och Forensic Science (man lär sig hur man löser brott typ, så intressant!). Började heller aldrig med tennis eftersom vi behövde något försäkringsnummer som inte kom förrän förra veckan, och eftersom säsongen i princip är över så tänkte jag vänta tills Winter Sports börjar i November, då jag ska spela basket!

Hade Homecoming förra veckan men typ ingen gjorde någonting haha :(( Skolan har inte ens en homecoming dance. Var också rätt ledsen eftersom jag hade Orientation samma helg som homecoming var, trodde jag att jag skulle missa allt roligt men allt blev inställt på grund av regnet haha.

Har gjort rätt mycket "vardagssaker" sen sist jag uppdaterade, typ baseballmatcher, footballmatcher, varit med vänner, varit i Hershey Park och så vidare. Fyllde också 18 förra veckan! Inte för att jag direkt märker av det här...

Första kvällen behövde vi göra en sorts klänning av tidningspapper

​Vi besökte också Fallfest och Oley Fair, vilket var sååå mysigt! Så inte något som jag skulle ha gjort i Sverige heller haha

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I fredags var jag som sagt på skolan för att välja classes och träffa lite lärare, samt se skolan där jag ska spendera en stor del av det kommande året. Jag fick också reda på att det kommer vara tre andra utbytesstudenter på min skola, varav en är från Rumänien och en annan från Sverige! Vet inte var den tredje är ifrån, men med tanke på att min skola inte är alltför stor lär jag ju träffa honom eller henne någon gång i alla fall!

På Fleetwood har man delat upp dagarna så att man de första 4 har ett "vanligt schema", där du läser alla kurser, och sedan dag 5 & 6 har man dubbelpass, vilket innebär att man bara läser hälften av lektionerna. Fattade inte riktigt heller men det går nog bra! De kurser jag ska läsa är i alla fall;


7.25-8.09 - Yearbook, eftersom det är en rätt social klass och man får gå på vissa matcher osv gratis!

8.13-8.56 - English 12, eftersom den är obligatorisk.

9.00-9.43 - Economics, eftersom den också är obligatorisk (nästa termin ersätts den av U.S Government)

9.47-10.30 - Personal & Business Law, eftersom jag aldrig läste privatjuridik (och ja, jag är medveten om att lagar skiljer sig åt mellan olika länder, men en stor del lär ju ändå vara samma sak)

10.30-11.16 - Lunch,

11.20-12.03 - Culinary Essentials, eftersom jag inte kan laga mat och ändå känner att det är en rätt viktig grej att kunna.

12.07-12.50 - Sales & Advertising, för att det lät intressant

12.54-13.36 - Public Speaking and debate, för att jag har sååå många åsikter om allt, och lika gärna kan lära mig att debattera och argumentera för dem också. (Plus att English 12 mest går ut på att läsa och skriva, och jag vill helst inte tappa förmågan att prata inför folk inför Svenska 3-kursen).

13.40-14.25 - Study Hall, vilket basically går ut på att man får 45 minuter varje dag att göra sina läxor på,, vilket känns jätteskönt med tanke på att jag ska spela tennis sen efter skolan. 


Sen är dag 5 & 6 annorlunda, då jag dag 5 har dem 4 första ämnena och sen dag 6 har dem andra 4. 7

Börjar också 7.25 varje morgon, och skolbussen går runt kvart i 7 från där vi bor. Jag som typ aldrig går upp före 7 lär ju få problem om vi säger det så haha.

Likes

Comments

Hej!

Har snart varit i USA i 2 veckor, och undrar mest var tiden tog vägen. Känns som om det var igår jag sa hejdå till mamma och pappa på Arlanda.

Det första vi gjorde när vi kom till USA var att åka till ett hotell i närheten av flygplatsen, där flera andra AFS'are från andra länder var, och åt middag. Sen var det dags för oss som tillhör Delaware, Maryland och Pennsylvania-teamet att hoppa på en buss och åka till University of Delaware där vi hade orientation i en dag innan vi fick träffa våra värdfamiljer. Tyckte mest att den var rätt tråkig eftersom de i princip bara upprepade det vi redan hört på AFS-lägret i maj, plus att man mest satt och längtade efter att klockan skulle bli 4 och ens värdfamilj skulle komma.

Till slut var vi äntligen klara, och det var bara att vänta på att just din familj (eller som i mitt fall, värdmamma) skulle komma, så man fick åka hem till sitt nya hem. Thankfully så var det bara en dryg timme till Blandon från där vi var, och bilresan hem var intressant nog att hålla mig vaken haha. Vi såg till exempel flera Amish-byar, och sååå många majsfält. Där vi har fält med havre, vete eller raps, har Pennsylvania majsfält. Det finns till exempel ett majsfält som är max 10 kvadratmeter bara några meter från mitt hus? Så onödigt haha.


Har sedan jag kom hit försökt fixa ett amerikanskt abonnemang, vilket var betydligt krångligare än jag trott, skaffat en ny laddare till min dator, träffat min värdmammas elever, gått på Baseball, ätit på Olive Garden, träffat min värdmammas familj (sååå härliga människor), varit på skolan och valt classes och så vidare. Är så taggad på skolan (för första gången sen typ, sexan?)och de lektioner jag valt, bara 6 dagar kvar!

Det här är vad som händer när finnarna erbjuder sig att hjälpa till... haha

​Efter själva matchen hade de någon jättestor fyrverkerishow, och trots att jag är livrädd för dem var det här helt okej!

Likes

Comments

Det har ekat tomt här ett tag, men det har inte funnits så mycket att berätta om. Jag och Kate (min värd"mamma") har mejlat och snapat en hel del, men vi har inte hunnit skypea något än då både hon och jag har varit upptagna.


Hursomhelst var jag förra veckan på ambassaden (pinsamt hur sent ute jag var), och idag damp mitt pass med visum ner i brevlådan hemma hos mamma, vilket betyder att allt är fixat! Har också varit och köpt presenter till min host, så nu är det bara godiset kvar, och en resväska, samt lite småfix som nya hörlurar och en ny laddare.


Med mindre än två veckor kvar till avresa har jag börjat säga hejdå till folk också, vilket kanske inte är så kul, men inte alls lika jobbigt som jag föreställt mig. Har mina hejdå-middagar nästa vecka också, och har inte ens börjat planera haha. Har bara bestämt efterrätten typ.

Likes

Comments

Har äntligen, efter 6 veckor, fått reda på var jag ska! Ska bo i en liten stad som heter Blandon, ca 1 mil från Reading i Pennsylvania, och ska gå på Fleetwood Area High School och har ca 800 elever.

Ska ju som jag tidigare skrivit att jag bara ska bo med en person, och hon heter Kathryn, är 25 (hon fyller dock 26) år gammal och jobbar som high school teacher (dock inte på min skola, utan jag kommer få åka gul skolbuss till min skola). Hon har en innekatt samt en "part-time"-dog, och älskar precis som jag att resa och gå på konserter. Just nu känns allt jättebra verkligen, och sååå skönt att jag fick reda på det innan jag åkte på avreselägret (som är imorgon!!).

Har inte frågat min värdmamma om jag får lägga upp några bilder än, så därav bristen på dessa.

Likes

Comments

Igår var det tre månader kvar innan jag åker, det vill säga bara 92 dagar. Tanken var att jag skulle skriva ett inlägg igår, men jag var inte hemma någonting under hela dagen i princip, eftersom jag först gick på Ulriks signering på Bengans och sedan gick på 5sos konsert i Globen! Hela dagen var verkligen jättebra, och det kändes så skönt att få träffa gamla vänner som man inte sett på flera månader innan jag åker. Har dock jätteont i hela kroppen samt tror att jag håller på att bli sjuk, men det var verkligen så värt det!

Likes

Comments

Lite sent kanske, men för någon vecka sen var jag som sagt på ännu en utbytesträff! Vi började på café 60 (där vi som vanligt möblerade om), och senare gick några av oss och bowlade. Om ni är blivande utbytesstudenter tycker jag verkligen att ni borde gå på en utbytesträff om det anordnas någon för det är verkligen super att kunna prata av sig med människor som förstår vad man går igenom (och som inte är jättetrött på allt ditt tjat om att du ska bort ett år).

Eftersom jag själv inte tog några bilder (som vanligt typ haha) så snodde jag några från Sara, som är länkad till vänster!

Likes

Comments

​Ska idag, om någon timme på en utbytesträff! Tror att en tjej jag pratat med som också åker med AFS också ska dit, så det ska bli lite skönt att inte vara den enda AFSaren. Idag är det också bara 103 dagar kvar, vilket innebär att det snart är tvåsiffrigt. Det är helt sjukt vad fort tiden går, när jag anmälde mig var det liksom 312 dagar kvar. 

Likes

Comments

​Hej hörni! Det var ett tag sen. För att försvara mig självså kan jag ju säga att jag var i Danmark med skolan och EU, vilket verkligen var jättekul! Var på en liknande resa i Spanien i november, och båda gångerna har man fått testa på att bo i värdfamilj. Det som kändes allra bäst var ju att jag inte alls tyckte att det var några problem, eftersom jag faktiskt gått och oroat mig lite för hur jag sm person reagerar i en miljö där jag tvingas leva ihop med någon jag inte känner sen innan. 


Har dock inte hunnit föra över några bilder än, trots att jag kom hem redan i fredags.. Så det får vänta!

Likes

Comments

9 dagar kvar till Danmark

43 dagar kvar till avreseläger

55 dagar kvar till Sommarlov

74 dagar kvar till Göteborg och One Direction

​125 dagar kvar till USA

Likes

Comments