Nu på morgonen så har jag varit på skolan och skrivit ut missiven som ska delas ut till de personer som jag ska intervjua till uppsatsen. Jag har även skrivit ut intervjuguiden som jag kommer att använda mig av. Mitt examensarbete ska vara inom området pedagogik, så det jag ska undersöka är hur kvinnor uppfattar och påverkas av kulturen på en mansdominerad arena. I mitt fall så är arenan en golfbana. Ska bli riktigt intressant att se vad jag får för svar på mina intervjufrågor!

Jag lånade även med mig två böcker som jag ska läsa, båda två handlar om genus:
• Yvonne hirdman- Genus om det stabilas föränderliga former
• Connell- om genus

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 398 Readers

Likes

Comments

Godmorgon!
Nu är klockan halv åtta, men egentligen halv sju som jag tänker bara för att få sova lite längre haha.

Igår hade vi en resdag. Vi har varit nere i Småland i påsk hos Filips mamma och pappa. Så först var det tåg och sen buss och sen tåg igen, men allt gick smidigt. Det var så himla fint väder ute igår, varmt och soligt. Precis som det ska vara. När vi kom hem så packade vi upp och sen tog vi bilen för att storhandla. Denna vecka kör vi en vegetarisk vecka så vi ska laga nudelwok, kronärtkockspaj och en gryta med aubergine och massa andra ingredienser. Spännande.

Vi har i alla fall haft härliga dagar i påsk! Jag följde även med Filips mamma när hon skulle rida och jag vågade mig upp på hästen, det trodde jag aldrig. Sist jag red så gick det inte bra haha. Men den här hästen var superlugn så det var väldigt mysigt. Härliga djur hästar är alltså. Önskar att jag själv höll på med hästar ibland. Så roligt att fixa med allt runt omkring.

  • 380 Readers

Likes

Comments

Nu är vi snart framme med tåget i Gävle. Har haft några mysiga dagar i Östersund, men nu ska vi tvätta och packa om och sen på torsdag bär det av ner till Småland! Vi ska fira påsk hos Filips familj, det blir mysigt. Längesedan jag var där nu! Här är lite bilder sen i helgen.

Likes

Comments

​Idag åkte vi till boxen som ligger ute på Frösön, Crossfit Östersund, för att kolla när Filip och Viktor körde open 16.4. Riktigt imponerande. 

Här är lite klipp! 

Likes

Comments

Den 8 maj bär det av till... Rhodos och till ett ställe som ligger i Kalithea och Faliraki. Vi bokade resan igår och det känns så skönt att åka iväg. Vi kommer att köra på hela charter-stuket, alltså all inclusive, transfer, pooler, nära till strand och stad. De har även Wifi där så jag kommer att kunna skriva på min c-uppsats.

Igår kom vi till Östersund. Imorse var Filip med pappa på ett BNI-möte och jag sov haha, perfekt för mig. Nu har vi suttit i någon timme och planerat utvecklingslagets träningsschema för sommaren 2016. Känns himla kul att få jobba igen och träffa alla, samt tjäna lite cash.

Senare ikväll ska jag och mamma följa med Filip till Crossfitboxen som ligger på Frösön. Filip ska köra open 16.4. Denna vecka är det denna workout som gäller:

13 min AMRAP (as many reps as possible) av:

55 marklyft

55 wallballs

55 kcal rodd

55 handstand push-ups

Denna workout kommer att kännas... Ska bli kul att se när Filip kör! Heja heja!


Likes

Comments

Jag har vissa vanor för mig som jag inte tycker om. Om jag gör någon av dessa saker så kan det paja hela min dag haha. Varför fortsätter jag att göra dem ändå?

- när jag vaknar på morgonen och ligger och kollar på mobilen istället för att gå upp

- struntar i att byta om och går runt i mjukiskläder hela dagen. Detta får mig att känna mig otaggad på hela dagen

- väntar med att duscha alldeles för länge efter gymmet, så tillslut blir det till en jobbig sak

- när jag dricker te på kvällen när jag vet att jag kommer att vakna kissnödig

- struntar i att äta något mellan frukost och lunch och något mellan lunch och middag. Då blir blodsockret lågt och jag blir tjurig

Har ni några sådana här saker?

  • 429 Readers

Likes

Comments

Vädret fortsätter att leverera! Så jag, Filip och Cajsa tog bilen till Hemlingby friluftsområde och gick en promenad. Sen satt vi oss i solen och fikade lite frukt, så varmt! Hade jag inte haft min uppsats att skriva så hade jag kunnat sitta där heeeela dagen. Det är vilodag från gymmet idag, så det var skönt att komma ut på en promenad.

Likes

Comments

Tiden flyger iväg och det är redan den 15 mars! Solen skiner ute och det är 10 plusgrader, härligt.

Pappa och Cajsa har precis kommit. Cajsa ska vara här i två dagar och sen åker jag och Filip med pappa upp till Östersund på torsdag. Filip slutar kl 15.00 och då ska vi gå ut på en långpromenad runt Boulongerskogen. Standard när Cajsa kommer på besök haha.


Likes

Comments

Träning 2016-03-13


- Uppvärmning cykel 15 min, variera motstånd med tempo

- Kombination med kettlebell, bicepscurl + hantelpress, 4 kg kettlebell

- Hantellyft år sidorna, 2 kg

- Hantellyft framåt, 2 kg

- Inåt- och utåtrotation i kabelmaskin

- Triceps pushdown med rep, 15 kg

- Utfallssteg på samma ställe utan vikter

-Sidogång med gummiband

- Planka på bosuboll

Avslutade sedan med stretch för säte, fram- och baksida lår, höftböjare.

När jag tränar så räknar jag oftast inte repetitioner, utan jag kör tills jag inte orkar mer. Jag föredrar detta framför att köra ett visst antal reps. För det är lätt att man gör sina 8 reps för att man har bestämt det, men sen när man är klar så är man inte trött. Men detta är min personliga åsikt.

Likes

Comments

Godmorgon!

Igår så bäddade jag rent i sängen och inatt sov jag så himla skönt! Slept like a baby. Så idag är jag redo för plugg, plugg, plugg och lite mera plugg. Jag skriver just nu på min inledning till c-uppsatsen och det känns som att jag har fått till en ganska bra start. Sen ska jag leta fler vetenskapliga artiklar och försöka börja lite på bakgrundsavsnittet. Just nu känns det som en never ending story, haha.

Igår pratade jag med mamma och vi funderar på att åka utomlands en vecka i början av maj. Först måste hon kolla med jobbet och jag måste kolla med skolan så vi har inte bokat något än. De resmål som det står emellan är Kroatien (antingen Split eller Bol) eller Rhodos. Jag har inte varit på något av ställena. I så fall kommer vi att åka en månad innan jag tar min examen, så det skulle vara skönt att åka innan sommaren med jobb sätter igång. Vi vill åka en vecka, charter, flyga från Östersund med all inclusive och de får mer än gärna ha gym på hotellet. Har ni varit i Kroatien eller på Rhodos?


Likes

Comments