Vardag, Recept

Hej!

Nu är det tisdag förmiddag och jag har precis vaknat. Jag har sedan i fredags haft väldiga problem med min hals och jag har nu varit hemma från skolan i två dagar. Detta är inte jättebra då man missar mycket under bara en lektion i gymnasiet. Jag får jobba hemma så mycket jag orkar och kan och dessutom har jag turen att vi inte har hundratals prov just denna vecka. Schysst;)

Nu till rubriken. Att hålla sig frisk under vintertid är en utmaning skulle jag personligen vilja påpeka och nu när jag stött på den första förkylningen under vintern 2017 ska jag göra allt för att slippa ännu en. Min mamma är en sådan galen "hälsa och tränings" människa. Hon har länge haft träning som ett stort intresse och läser därmed många bloggar m.m. För ett tag sedan hittade mamma ett jättebra recept på inegefärsshot med honung och citron, som jag tänkte dela med mig av. Att börja dagen med en shot så att man känner sig fräsch och pigg, vem skulle tacka nej till det? Inte jag i alla fall.


Ingefärsshot recept:

Du behöver: 200 gram färsk ingefära, 1 liter vatten, 1/2 dl flytande honung och 2 citroner (saften).

Gör såhär:

1. Skölj ingefäran noga och riv den grovt, enklast går det i matberedaren med rivjärnet monterat. Ingefäran behöver inte skalas.

2. Lägg ingefärsrivet i en kastrull tillsammans med vattnet och låt koka under lock 20 minuter.

3. Sila av.

4. Låt svalna till strax under 40 grader och tillsätt honungen och rör tills honungen har lösts upp.

5. Pressa saften ur citronerna (rulla dem först mot ett hårt underlag så frigörs mer saft) och rör ner de i ingefärsvätskan. Sila av igen med en finmaskig sil.

6. Häll på flaska med kork och förvara i kylskåpet. Skaka om flaskan innan det är dags att shotta.

Detta receptet är ifrån Anna Lissjanis - Trend och träning. Kika in hennes härliga blogg, hon skriver mycket om träning, trend och hälsa!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments