Vardag

Hej!

Nu tänkte jag publicera ett lite mer vanligt inlägg men även ett kul inlägg. Jag tänkte nämligen skriva lite om vem jag är, vad jag gillar osv. Här kommer 20 sanningar om mig!


1. Jag är 16 år, snart 17, föddes 14 mars 2001

2. Jag är 150,2 cm lång

3. Vill ta studenten, komma ut i arbetslivet och skaffa familj NU

4. Älskar att shoppa och slösar pengar som om det regnat pengar i år och dagar

5. Stör mig på enkla grejer, exempelvis på någon som sitter bredvid mig på tunnelbanan och gungar på sitt benen, kan behöva byta plats

6. Är adopterad (no shit) från Thailand

7. Har tvångstankar som att ta i handtag, ibland

8. Är rädd för döden

9. Jag är perfektionist

10. Jag är inte en makeup artist

11. Jag drömmer om att åka till Bora bora, Dubai och Florida

12. Jag har alltid älskat och älskar fortfarande Justin Bieber

13. Jag sjöng i kyrkan på skolavslutningen i nian (kolla min Instagram för video: axisavanna)

14. Jag har scenskräck

15. Jag är höjdrädd och boll rädd

16. Jag älskar Justin Bieber och har gjort sedan dag 1!

17. Jag är mörkrädd

18. Jag måste ha örhängen varje dag, annars känner jag mig naken

19. Jag kan uppfattas som självupptagen och självsäker men skulle inte säga det själv

20. Jag har stressproblem

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag är adopterad

Bangkok 28/10-02

"Men det känns nu att man bara vill till Udon (UdonThani, Thailand) och få träffa dig så snart som möjligt." Detta skrev mamma i en dagbok som hon skrev under tiden då mina föräldrar hämtade mig. Jag kan knappt tänka mig hur pirrigt det borde varit, att äntligen vara i Thailand och hämta upp lilla mig. Att mamma och pappa längtat så länge efter mig, efter att skapa sin egna familj och då sent år 2002 äntligen befinna sig i Thailand, i min födelsestad och hämta upp mig.

UdonThani 3/11-02

"Fast du inte gillar mig så gillar jag dig, även om du är en lime" - Mamma. De första dagarna med mamma och pappa var svajiga. Jag skulle sitta i pappas famn oavsett vad. Mamma skrev att "Pappa får inte ens gå på toa och lämna dig hos mig. Krampaktigt med benen runt honom och ett par stadiga nypor i tröjan, du gallskrek. Den mysiga drömmen om att vara mamma, smulas sakta sönder ... Men man får inte ge upp." Teorin dom hade var att mamma var den första blonda, den första svenska människan jag sätt i hela mitt liv. Jag visste inte vad det var, hur jag skulle göra så jag gallskrek och grät. Men pappa var mörkhårig, så vi passade!

Samma dg, UdonThani 3/11-02

"Idag är du gladare. Skrattade när du och pappa duschade och lekte gömma tvålen. Det är fortfarande bara pappa som gäller, även om du idag kan räcka mig saker som jag skall ställa undan." Jag förstår mig själv till en viss del då jag aldrig sätt en blondin förr men att jag lipade varje gång pappa rörde sig ifrån mig, det vet jag inte.. Stackars mamma. Det måste vart jobbigt för både mamma och pappa. Att pappa var tvungen att bära på mig vart vi än gick, överallt medan mamma knappast fick röra vid mig, hon skrev att hon fick serva och bära väskor. Stackars mamma! Och.. lite pappa!

Bangkok 6/11-02

"På intervjun frågade de om du kunde prata och vi svarade att det kan du, om det sen är Thai eller bebisspråk det vet vi ju inte. Men idag lät det som ett klockrent Hej!" Detta stycke har sådan stor mening, att mamma satt datum på när jag sa mitt första "Hej!", gulligt. Det är ganska intressant, att jag kanske (troligtvis) talade lite Thai och nu talar flytande svenska utan någon som helst brytning. Ja, men det kanske inte är konstigt då jag var 1,5 år när vi kom hem till Sverige på Åsögatan 106 för första gången.

Bangkok 7/11-02

"På Arlanda väntade morfar och honom charmade du förstås. När du är på charmoffensiven så kan ingen säga nej." Känns som att det var hundra år sedan, att jag levt i Sverige i hela mitt liv. Tanken av att jag en gång i tiden levde i Thailand är coolt. Jag vill himla gärna minnas stunder som dessa men var så liten.. får skylla på ålder..

Frågor:

Hur gammal var jag när jag kom till Sverige? - När jag kom hem till Sverige för första gången var jag 1,5 år, som skrivet.

Tänker du ofta på att du är adopterad? - Nej det gör jag inte i nu läget. Men förr, exempelvis när jag gick på förskola och alla mina vänner hade något gemensamt (utseende mässigt) med sina föräldrar medan jag inte hade det. Då kände jag mig udda. Jag förstår såklart i nuläget men som liten vill man vara som alla andra. Om alla ska ha en grön tröja då vill man också ha det. Men i nuläget, visst jag tänker kanske på att jag är adopterade lite då och då men inget jag går och bekymrar mig över. Absolut inte, jag är så himla tacksam för att mina biologiska föräldrar valde att adoptera bort mig och för att jag fick turen att hamna hos min familj.

Har du någon kontakt med din biologiska familj i nuläget? - Nej tyvärr, det har jag inte. Detta på grund av att mina biologiska föräldrar var sjuka och därför valde att adoptera bort mig, endast för mitt eget bästa. Jag tror inte att man kan förstå känslan som mina biologiska föräldrar kände, tanken av att lämna bort sitt barn till några okända, fy vad jag hade varit förtvivlad. Stackars mina biologiska föräldrar men tur för mig och mina föräldrar här hemma i Sverige. Om jag hade kunnat ha kontakt med mina biologiska föräldrar nu hade jag ALLA dagar i veckan velat det, mest bara för att prata och ha roligt.

Likes

Comments

Contains affiliate links Haul

Hej!

Igår 25/11-2017 åkte jag och John in till stan. Vi började på en pop up store som låg på Birger jarlsgatan 8 (Daniel Wellington) där även @Zennufer och Frida Tordhag befann sig. Vi pratade, kikade och åt! Det bjöds på super söta och framförallt GODA bakelser och dricka, i fiiina glas. Hur gott?! Det pågick även en tävling som man kunde delta i för att vinna ett fint pris, men det gjorde vi inte? Trots att Frida sa att vi borde.. (ångrar det nu!!).

Hur som helst, jag köpte mig ett super fint enkelt armband i silver (finns även i rose guld), för mer bilder och adlink scrolla ner;)!

Likes

Comments

Jag är adopterad

Hej!

Jag har länge funderat över vad som är min nisch. Vad som gör mig lite extra speciell, något som alla kanske inte utsätts för men att man ändå kan tycka är intressant att läsa. Jag ställde mamma denna fråga och hon kom med en strålande ide' nästan direkt.

Svaret jag fick var: Hur mitt liv är som adopterad.

Detta är ett sådant stort och brett ämne vilket gör att jag inte kan få med allt jag har att säga i ett ända inlägg och tänkte därför starta en serie utav min resa. Jag tycker att adoption är hur intressant som helst och jag vill dessutom berätta hur jag ser på saken, om det påverkat mig och massa annat. Jag tänker även att jag ska ha en regelbunden uppdatering på serien, som det ser ut i nulägget kommer jag att publicerat ett nytt kapitel/ en ny del varje söndag.

För att göra detta så intressant och hjälpsamt som möjligt, har jag valt att fråga personer i landet som också blivit adopterade. Ang deras historia, hur dem påverkats och hur dem ser på saken.

Tanken med denna serie är att jag vill dela med mig av mina tankar och känslor och hjälpa folk som tycker att denna sits är jobbig.

Puss

Likes

Comments

Vardag

Hej!

Idag är det Onsdag och jag hade IUP (individuell utvecklingsplan) för första gången på gymnasiet. Det gick jättebra och det var skönt att få bättre inblick i hur man ligger till i ämnena, närvaro m.m. Efter IUP samtalet gick jag och mamma och fikade på Cafe' string. Detta är ett super mysigt litet cafe' som ligger på Nytorgsgatan 38, vilket är väldigt nära Nytorget. Detta var första gången för oss båda på detta ställe och jag tycker att dom hade bra fika att bjuda på. Jag tog mig en kopp varm choklad med grädde, mamma tog sig en kopp te och vatten och sedan tog vi en Oreo kaka att dela på. MUMS;)

Cafe' strings var ett hemtrevlig litet cafe' mitt på söder. Det är inte som alla andra utan de har sin egna still. Liksom vem har ett trafikljus mitt i? Coolt, jag gillade det mycket och priserna var inte farligt höga heller!

Puss

Likes

Comments

Vardag, Recept

Hej!

Nu är det tisdag förmiddag och jag har precis vaknat. Jag har sedan i fredags haft väldiga problem med min hals och jag har nu varit hemma från skolan i två dagar. Detta är inte jättebra då man missar mycket under bara en lektion i gymnasiet. Jag får jobba hemma så mycket jag orkar och kan och dessutom har jag turen att vi inte har hundratals prov just denna vecka. Schysst;)

Nu till rubriken. Att hålla sig frisk under vintertid är en utmaning skulle jag personligen vilja påpeka och nu när jag stött på den första förkylningen under vintern 2017 ska jag göra allt för att slippa ännu en. Min mamma är en sådan galen "hälsa och tränings" människa. Hon har länge haft träning som ett stort intresse och läser därmed många bloggar m.m. För ett tag sedan hittade mamma ett jättebra recept på inegefärsshot med honung och citron, som jag tänkte dela med mig av. Att börja dagen med en shot så att man känner sig fräsch och pigg, vem skulle tacka nej till det? Inte jag i alla fall.


Ingefärsshot recept:

Du behöver: 200 gram färsk ingefära, 1 liter vatten, 1/2 dl flytande honung och 2 citroner (saften).

Gör såhär:

1. Skölj ingefäran noga och riv den grovt, enklast går det i matberedaren med rivjärnet monterat. Ingefäran behöver inte skalas.

2. Lägg ingefärsrivet i en kastrull tillsammans med vattnet och låt koka under lock 20 minuter.

3. Sila av.

4. Låt svalna till strax under 40 grader och tillsätt honungen och rör tills honungen har lösts upp.

5. Pressa saften ur citronerna (rulla dem först mot ett hårt underlag så frigörs mer saft) och rör ner de i ingefärsvätskan. Sila av igen med en finmaskig sil.

6. Häll på flaska med kork och förvara i kylskåpet. Skaka om flaskan innan det är dags att shotta.

Detta receptet är ifrån Anna Lissjanis - Trend och träning. Kika in hennes härliga blogg, hon skriver mycket om träning, trend och hälsa!

Likes

Comments

Resa

Hej!
Här sitter vi på Everest på Chaniá flygplats och äter toast och dricker vatten. Det är typ det ända jag fått i mig under hela dagen så jag mår inte så bra. Efter lite om och men sitter vi på flygplanet precis vid nödutgångarna så vi fick extra fotplats vilket var jätte skönt! Det var också en jätte trevlig flygvärdinna som såg att jag mådde lite sämre så jag fick en Sprite. Jag sov och sippade på spriten och sedan mådde jag genast bättre. Tack fina flygvärdinna!

Johns pappa kom och hämtade oss på Arlanda runt 05:00 snåret (jätte snällt), han skjutsade hem mig. När jag kom hem var mamma vaken så vi tvättade, packade upp, jag tog en dusch och sedan sov jag i några timmar.

Nu sitter jag på bussen och är på väg hem till John. Vi ska iväg till hans kusin och fira då han fyllt 13 år nyligen, om jag inte är helt ute och cyklar.
Puss

Likes

Comments

Resa

Hej!
Idag gick vi upp vid samma tid som igår dvs 09:00, el punto. Vi åt frukost till halv tio och var vid poolen klockan 10:00. Vi solade hela förmiddag med en paus vid lunch tid och efter lunchen solade vi resten av dagen. Vi spelade kort, badade, åt snacks och hade det så himla mysigt!

Klockan är nu 18:10 och vi ska snart gå ner till baren och sätta oss och spela några omgångar kort med någon god drink (samma lika som igår). Sedan ska vi gå till våran näst sista middag, för denna gång, här på Santa Marina Beach:((.

Puss

Likes

Comments

Resa

Hej!
Idag var det super fint väder här i Chaniá, Grekland det resulterade i att vi hängde vid poolen hela dagen. Jag och John gick upp klockan nio för att äta frukost. Efter frukosten gick vi upp till rummet, gjorde i ordning oss det sista och sedan gick vi "upp" till poolen och solade. När jag solar eller gör något liknande ish enformigt älskar jag att lyssna på podcasts. Under denna resan har jag lyssnat sönder på Mathildas och Andreas podcast. Dom har mycket fokus på jämställdhet vilket är väldigt aktuellt och viktigt. Jag tycker att dom har vettiga åsikter både baserade på fakta men även deras personliga åsikter. Deras åsikter är bra, vettiga och jag tycker att dom pratar "BRA", om man kan säga så?
I alla fall lite innan lunch tid hämtade vi upp läsk med lite små snacks ifrån hotellets bar och snart där efter gick vi ner igen för att äta lunch. När vi var klara med lunchen gick vi upp till poolen igen, badade och sedan solade vi en kortis innan vi gick ner till hotellrummet och duschade.

Nu har vi båda duschat och ligger i sängen och halv sover. Vi tänkte gå ner 18:00 till baren och sätta oss och spela kort med någon god drink och sedan gå till middagen 19:00 då middagen börjar.
Puss

Likes

Comments