Precis som alla andra utbytesstudenter kommer jag en dag vara tvungen att åka hem från detta galna land. Däremot kommer jag till skillnad från andra utbytesstudenter komma tillbaka till USA i höst, men denna gång som vanlig elev vid min skola Idyllwild Arts Academy!

Det var för några dagar sedan jag fick lyckobeskedet att IAA har valt att rekrytera mig som en vanlig elev. Det innebär att jag kommer ta studenten här i USA, och förhoppningsvis kommer jag även kunna studera vidare i USA på college!!! Whaaa!

Jag är så otroligt tacksam för alla möjligheter Explorius och IAA ger mig! Nedan följer lite bilder från Winter Formal samt sena bilder från Winter break då min familj kom och hälsade på mig i Hollywood :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Helgen börjar på fredag klockan 13 med "All-School". Hela skolan samlas i Lowman, skolans konsertsal, och lärare och elever gör announcements för events, konserter eller performances, konstutställningar, resor som skolan arrangerar - in princip vad som helst. All-School avslutas med att vår rektor, Pamela Jordan, sägr "remember who you are..." varpå hela skolan svarar i kör: "...and what you stand for!" Sen är det HELG!

Lowman Concert Hall

En del fredagar arrangerar skolan trips till olika events i Los Angeles eller San Diego på kvällen. Senast åkte vi till "Sergerström Center For The Arts" för att se the Mariinsky ballet and Orchestra göra Chopiniana, Le Spectre De La Rose, Saint-Saën's The Swan och Rimsky-Korsakov's Schéhérazade. It was a magic night. Vid events som dessa klär man upp sig så gott det går och drömmer om att en dag ha råd att köpa vatten i bistron, wayyy too fancy för fattiga esteter...

På Lördagar har man tid att sova ut och åka in till den lilla staden Idyllwild som ligger nära skolan. På förmiddagen har en del av oss lektioner (me included, tyvärr), men det överlever man väl. Vi brukar äta lunch på en av de små charmiga restaurangerna med livemusik som finns utspridda i Idyllwild. Ibland spelar vi elever på gatorna för att tjäna lite snabba cash, eller blir anställda att spela bakgrundsmusik på vinprovningar eller andra event i staden. Min personliga "favoritaktivitet" är thrifting; runtom i staden finns det massor av thrift shops som säljer vintage kläder för ibland så lite som en dollar, man fyndar alltid! Amerikanska thriftshops är sannerligen guds gåva till plånboken!

Har man tur finns det möjlighet att ta sig till Los Angeles över helgen. Det är en AMAZING stad med mycket stil, skyskrapor och många små restauranger, fulla av liv. Musikelever går på masterclasses och tar lektioner vid stadens Konservatorier, Fashion-elever kan gå på modevisningar och köpa material, Konst-elever kan gå på stadens många gallerier och muséet, dansare kan gå på balett och sångare på Opera - det finns något för alla. I'm lovin' it.

På söndagar finns det möjlighet att åka in till Palm Desert Mall och handla och komma ner till civilisationen... veckorna är intensiva med classes från klockan 8 på morgonen till ibland 10 på kvällen. Därefter har man tid för läxor. Vad är ens sömn. Söndagen är den sista möjligheten att njuta av fritid Då brukar jag och mina vänner gå till "The Point", en utkiksplats där man kan se ut över bergen. Det är poppis att ha pick-nick under solnedgången! Även en allmänt photoshoot-vänliug plats, rätt bomb under Golden Hour!

Likes

Comments

Efter 2 veckor på plats kan jag konstatera att: JAG ÄLSKAR DETTA STÄLLE! Det känns som om jag redan har varit här i 2 månader, samtidigt som det känns som 2 dagar... Vill aldrig åka här ifrån!

Jag bor alltså med en roommate i ett dorm som heter "MacNeal". Över hela campus finns det olika dorms; en del är boy's dorm, en del girl's dorm och andra är coed dorms. Campus ligger på en bergstopp i Saint Jacinto Mountains, högst upp på berget ligger en enorm konsertsal för Recitals, Orchestra concerts och olika lectures. Utsikten därifrån är rätt så breathtaking, man kan se andra berg i alla riktningar, allt är helt ostört. Campus breder ut sig runt omkring konsertsalen - vi har dansstudios, konstgallerier, ett gigantiskt bibliotek, en stor matsal med uteservering (middag under en helt rosa solnedgång över bergen, klagar inte), en stor amfiteater för utekonserter och andra performances (!!!), ett gym, en pool, ett dance floor mitt ute i skogen där vi hade Homecoming dance och många fler klassrum, dorms, övningsrum och andra byggnader utspridda bland träden. Överallt finns det ekorrar och små ödlor och fåglar i olika färger som bor i träden, det är verkligen en Idyll!

Bild från en fika i idyllwild

Ovan är Konsertsalen utifrån. Alla byggnader är byggda i mörkt trä eller brons/rostigt stål för att passa in bland träden

Lite mer info om skolan: Idyllwild Arts Academy (IAA) är en "Arts Boarding School". Alla elever studerar akademiska ämnen under förmiddagen, och på eftermiddagen har man "Arts Classes". Varje elev har en Art Major, ex. Music, Fashion Design, Visual Arts, Dance, Musical Theatre, Straight Theatre, Film Production, Creative Writing. Själv studerar jag klassisk musik. Det finns ca 300 elever på skolan. Allt staff och faculty agerar lärare under dagarna, och under natten är de "dorm parents". Vi blir som en enorm familj; alla känner alla. IAA är en av de mest prestigefyllda Arts Schools i världen, med alumni i prestigefyllda universitet såsom The Juliard School, Curtis Institution mm, samt medlemmar ur New York Symphony Orchestra, Tokyo Ballet, Broadway mm. Även den akademiska utbildningen är av världsklass, det är fullt möjligt att gå vidare till olika akademiska utbildningar i landet.

Under helgerna går det vans till den närliggande staden Idyllwild, en liten by med restauranger och olika aktiviteter. Man kan även åka till San Diego eller Los Angeles över helgerna. Själv åker jag till LA varje onsdag för att ta mina privatlektioner för min lärare som undervisar på olika Colleges där. Vägen dit består av slingriga vägar ner för berget, och utsikten är något av det vackraste som finns. På vägen hem från lektionen är himmeln helt rosa, och innan jag kommer hem har månen hunnit komma upp, en måne som är större än vad jag någonsin sett förut.

Här är amfiteatern. Den första dagen var det middag här medans en konsert pågick på scenen med dans, musik och teater.

Jag trodde att jag skulle ha problem med att anpassa mig till Amerikansk mat... Men maten på IAA är nästan exakt som hemma, väldigt bra för att vara skolmat. Något som däremot var oväntat svårt att anpassa sig till är klimatet; berget ligger ca 5000 feet över vattenytan, så det är väldigt torrt och luften är tunnare här än hemma. Eftersom det är en bergsterräng så blir det mycket att gå upp och ner för backar för att ta sig överallt, och den tunna luften gör att man blir andfådd mycket lättare. Dessutom är det ca 30 grader varmt eller mer varenda dag, och det tar en del på krafterna! Men, eftersom det är uppe i bergen, så ska det komma snö under vintern... Vi får se, det kanske kommer kännas lite som hemma i Sverige då!

Likes

Comments