​                            Min skriftliga redovisning 

                                     Axel Kewenter 9b

                                                       
Projekt 1 


Det första arbetet jag gjorde när vi började terminen var ett projekt som innehöll två stycken teman, både drömmar och politik men de riktar sig till största del till politiken men drömmarna är att projektet speglar hur jag drömmer om att de ska se ut. 

Med tanke på hur mycket som händer runt om i världen just nu med att terroristgruppen Islamska Staten (IS) terroriserar världen med alla bombningarna som dom har ställt till med på det senaste och det var och det var därför jag tyckte det var viktigt för mig att ta upp detta och göra ett arbete och spekulera kring det.


Teknikerna jag använde mig av var Photoshop men även egen teckning, jag började med att photoshopa ihop en bild på två stora politiker som har stort inflytande och möjligheter för att göra det som krävs för att stoppa IS och dessa två är Obama och Putin med en drömbubbla över sig där IS blivit förintat. Efter det så gjorde jag en teckning på en liten kille som drömmer om att detta är en verklighet och man ska slippa leva utan all terrorism och krig ute i världen. Jag slutade arbetet med att jag limmade på min photoshopade bild inuti den lilla killens drömbubbla som jag hade tecknat så man tydligt kan se vad som är  budskapet i min bild.


När jag var klar med mitt projekt så var jag inte så jätte nöjd men jag kände att de va helt okej med tanke på att jag tog väldigt lite tid på mig att göra det, bara två lektioner så det finns vissa saker jag hade kunnat förbättra om jag tog lite mer tid men samtidigt får man se det positiva, utan den tiden hade jag kanske inte kunnat göra så bra på mina andra projekt. Projekt 2


Mitt andra projekt gjorde jag i temat identitet där alltså poängen var att jag skulle göra något som speglar antingen min eller någons identitet och här fick jag en ganska bra idé om vad jag skulle göra och som intresserade mig. Jag kollar på en serie som handlar om en laglös hjälte som bekämpar kriminaliteten i sin stad och hela tiden så spekuleras det om vad som är hans riktiga identitet och det är det som jag tar fram i mitt projekt.

I projektet så använde jag mig av tekniken att teckna och kalkera. Jag började med att ta ut 2 bilder, en där man ser honom med sin mask på och en sär han inte bär den. Jag kalkerade bilderna och sedan färglade jag dom. Sedan skrev jag en text på ett mörkgrönt papper där det står, "whats his real identity. Jag klippte ut det jag hade kalkerat och även min text och satte på en ljusgrön bakgrund. För att spegla seriens även mörka scener då den handlar om mord och så vidare så satte jag ytterligare en bakgrund i svart färg.


Jag blev väldigt nöjd med detta arbetet för att jag tog mera tid på mig för att jobba i detaljerna och det blev mycket roligare att göra när man inriktar sig på nått som man tycker är roligt och det var även efter detta arbetet som jag insåg att bild kan vara väldigt kul om man hittar det rätta inom det.Projekt 3


För att avsluta terminen så ville jag verkligen göra något som betydde något för mig och som jag verkligen skulle vara nöjd med, därför tänkte jag bak på nästan hela mitt liv och tänkte på alla minnen,sagor och sådana barndomsgrejer och det var då jag bestämde att jag ville göra en sagofigur med temat drömmar.


Jag började att kolla på olika figurer på Google och försökte hitta inspiration därifrån man efter ett tag så kände jag att jag bara ville göra det själv och låta min egen fantasi ta hand om arbetet litegrann. Tekniken jag använde mig var att skulptera.

Jag började med att ta en klump lera och formade ett ansikte, efter det så gjorde jag en hatt till min figur. Det som jag la ner väldigt mycket tid på var detaljerna och de är nog därför jag blev väldigt nöjd med mitt arbete när det va klart. Detta var nog det roligaste av dom tre arbetena för här la jag ner mycket tid på att fixa det lilla som enda gör väldigt mycket.


Axel Kewenter.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

idag på lektionen så har jag arbetat klart med mitt senaste projekt och jag blev mycket nöjd.

När jag började med arbetet så hade jag inte en hel plan om hur jag skulle få detta att bli till temat drömmar men jag lät bara fantasin flöda och det ledde fram till detta.

När jag kollar på arbetet i efterhand ser jag dock att det ser ut som en normal gubbe men en mycket harmonisk sådan, någon som befinner sig i en dröm som sagofigur och bara lever och älskar att befinna sig i naturen.

Med själva skulpturen så är jag mycket nöjd med detaljer som jag har varit mycket noggrann med.

Likes

Comments

Bildanalys


Jag har valt att skriva och berätta lite om ett konstverk som heter minnets evighet för att jag personligen tycker att det är väldigt intressant med många detaljer att kolla på och en vacker bakgrund.

Konstnären bakom detta verket heter Salvador Dali, Salvador är en spansk konstnär som föddes den 11 maj år 1904 i Figueres, Spanien. Under sin tid så har han varit mycket intressant och dedikerad i att skapa med hjälp av fantasin och lyckades mycket väl med det, alltså så ägnade han sig till surrealismen.

Inte bara har han skapat minnets envishet utan även flertal kända konstverk som Korsfästelsen och Upptäckten av Amerika.

Den 23 Januari 1989 så dog Salvador Dali 89 år gammal i sin hemstad Figueres.


Bilden minnets evighet föreställer ett flertal olika klockor som han har målat in i bilden på olika sätt. 4 olika klockor finns med i bilden varav 1 är stängd och 3 stycken klockren är öppna och har blivit deformerade. Längst ner till vänster i bilden så ser det ut som en låda som står och där ligger först den stängda klockan och bakom den så är det ytterligare en klocka men denna är öppen, klockan lägger även vikt över lådans kant.

Längst ut på "lådan" så står det ett litet träd med en ensam gren som sticker ut och över grenen så hänger det en klocka som är deformerad ut efter grenen och bara hänger som att den vore mjuk över grenen.

Längst bort på bilden så ser CI den va köra bakgrunden, till att börja med så är det ett stort blått hav längst bort, havet är faktiskt inte helt blått utan det ser mera ut som att solen lyser på havet så att det ser ut som en spegel. Längst ut till höger om havet så är det klippor som är målade i lite gult så personligen tycker jag att det ser ut som att det är solen som lyser på klipporna. Himlen över havet ser i början ut lite ljusgult ut men ju högre upp i bilden man tittar så blir det bara blåare hela tiden.


Bilden väcker en del känslor faktiskt, just nyfikenhet tycker jag dyker upp när man kollar på bilden för att det är mycket man inte förstår med den och inte helt vad budskapet är men det är så mycket olika saker man tänker på när man ser den.

Jag tycker även den är väldigt harmonisk med den underbara bakgrunden i bilden och klockorna för detta betyder för mig att man ska ta det lugnt och njuta och inte vara stressad. Många tänker nog att med alla klockor i bilden så är det just stress man tänker på för att man tänker alltid på tiden men med tanke på sättet som klockorna är deformerade och en av dom är stängd så tänker jag att de är inte stress man borde tänka på när man ser bilden.


När jag ser bilden så tänker jag att Dali har tänkt mera på former än färger men självklart så är färgerna mycket bra målade och det är verkligen nått man tänker på för att det är inte så tillexempel jag tror havet hade vart mer blått från ett annat perspektiv osv även hur solen lyser på klipporna. Just den anledningen att jag tror att han tänkte mera på formerna i denna bilden är för att det vi alla tänker på först när vi tittar på den är hur dessa klockor är deformerade ur efter hur och vad dom ligger på.


När jag tittar på bilden så tänker jag bara på kreativiteten han har. Att få för sig att måla alla dessa klockor och på sättet han gör det alltså hur han deformerar alla klockor förutom en tycker jag är mycket intressant och fantasifullt gjort av honom.


Syftet i bilden tror jag är att han skall få folk att tänka på så många olika sätt som möjligt för utav ren fantasi så gjorde han denna bilden och tanken bakom all dess oklarhet tror jag bara han vill att människor ska svara med att använda sin egna fantasi för att se ett budskap i bilden.

Likes

Comments

idag på lektionen så har jag nästan gjort klart hela min skulptur som föreställer en gubbe och det enda som återstår i mitt arbete är några få detaljer men sedan är jag klar.

Jag har även gjort en bildanalys om Salvador Dali och hans konstverk Minnets Evighet. Än så länge så har jag väll gjort ungefär hälften men jag planerar att bli klar idag när jag kommer hem från skolan.

Tack för mig!

Likes

Comments

Idag på lektionen så började jag med att snavåbbt sätta på en bakgrund till mitt arbete och sedan gick jag vidare till att tänka på vilken konstnär jag skall jobba med och jag valde Salvador Dali.

Med mitt arbete blev jag väldigt nöjd?

Likes

Comments

På lektionen idag så har jag fortsatt mitt arbete om identitet igenom att hålla på att skriva rubriken i en speciell texten klippa ut och klistrat på rubriken och mina figurer.

Nästa vecka så skall jag göra bakgrund och lite jobb med detaljer.

Jag är nöjd än så länge

Likes

Comments

idag den 7/3 så har jag fortsatt på mitt arbete som baserar på identitet, jag har på lektionen målat klart mina två figurer som jag har som inspiration från arrow och just nu arbetar jag på en bakgrund och en text som hör till figurerna.

Än så länge känner jag mig väldigt nöjd med vad jag har gjort och jag har lyckats bra till synes med vad jag förväntade mig av arbetet.

Likes

Comments

hallå bloggen, idag så har jag börjat med ett nytt arbete med temat identitet.

Mitt fokus i mitt arbete har legat på en figur från en tv-serie som jobbar med sätta stopp på stadens terrorister och han kallas arrow och därifrån har jag fått min inspiration för jag gillar serien själv. Det som har inspirerat mig är Arrow och jag kom på min idé för att identitet hänger ihop med vilken man han är utan masken.

Min teknik är att jag tecknar på egen hand.

Än så länge är jag väldigt nöjd med min uppgift och det har gått som jag vill och har tänkt, nästa vecka så planerar jag att göra klart mitt arbete och bli redo för nästa uppgift.

Likes

Comments

Idag så har jag fortsatt på mitt arbete, till början så klippte jag ut de två teckningarna och satte in på ett nytt papper.

Efter att jag hade gjort det och limmat på teckningarna så färgla jag bakgrunden med ljus-blå färg.

En så länge är jag väldigt nöjd med mitt arbete och nästa lektion tror jag att jag kommer bli klar.

Likes

Comments