London, Skolan, Tankar i London, Annat, Om mig, Värdfamiljen

Hejsan, long time no see!!!

Jag har fått lite frågor om mitt år här på svenska skolan och tänkte svara på de då jag vet att snart är många av er som läser detta i min sits och sitter här själva! :)

Hur är skolan i jämförelse med skolan hemma i Sverige? Är den lättare/svårare? Mycket betygshets?
Det här beror ju självklart på vad för skola man gick i innan men jag skulle säga att skolan skiljer mycket i upplägg osv. I min förra skola hade vi många prov/läxförhör och nästan inga stora inlämningar. Här, har det i alla fall varit i min klass, nästan bara inlämningar och större projekt. Jag tycker det är mycket bättre för jag har alltid tyckt om inlämningar. Däremot tror jag att det också skiljer mellan årskurserna, att i 1:an hade man inte så mycket inlämningar som man har nu i 2:an. Men, jag tycker absolut att man inte ska oroa sig för skolan, för det lärarna är alltid villiga att hjälpa till.

Har det varit svårt att plugga utan stöd från föräldrar?
Nej det tycker jag inte. Jag har lärt mig att bli mer självständig men om jag känner att jag verkligen behöver hjälp brukar jag ringa de på facetime eller mejla!

Hur är det att bo i värdfamilj?
Känns jättetråkigt att skriva "att det är olika för alla" hela tiden men det är verkligen så. Jag fick turen att hamna i en jättebra värdfamilj som verkligen bryr sig och är intresserade. Har gångavstånd till skolan och bor nära bussen, tåget och tunnelbanan. Att just bo i värdfamilj är såklart jobbigt ibland, men jag trivs jättebra i min familj. Man frågar de om man undrar något och de frågar mig om de undrar något och hjälper alltid mig om det är nåt. Jag har dessutom kommit väldigt nära min värdmamma till exempel men vet att det inte är så för andra på skolan. Det beror ju också på hur mycket tid man lägger på att lära känna de också såklart.

Hur ser allas värdfamiljer ut?
Det finns många olika sorters värdfamiljer. Vissa bor med äldre par eller barnfamiljer. Jag bor med mamma, pappa och en dotter som är 00:a. Vissa bor med par som har vuxna barn som flyttat ut osv.

Hur ser vardagen ut? Träffar du mycket kompisar och så?
Jag skulle säga att vardagen är i princip som hemma. Efter skolan går man hem och typ pluggar, tränar, kollar serier osv. Jag slutar ganska sent vissa dagar så man hinner inte så mycket mer heller. Men ibland åker man hem till kompisar om man orkar haha men annars så är man ju med de i skolan ändå.

Vad gör ni på helgerna? Träffar du mycket kompisar då?
På helgerna gör vi allt möjligt. Jag och mina kompisar har shoppat mycket, brunchat, fikat, besökt marknader & festivaler, bio eller gått ut på kvällen. Det finns ALLTID saker att göra här så man behöver inte vara orolig att man kommer ha tråkigt någon gång hahah.

Var det självklart för dig att tacka ja?
NEJ, verkligen inte. Jag hade fruktansvärt mycket ångest för jag trodde verkligen inte jag skulle klara detta. Kände mig så liten och töntig och tänkte "Hur fan ska jag kunna bo i ett annat land när jag knappt kan tvätta mina egna kläder?" Jag grät nonstop i två dagar innan jag skulle åka för jag var så himla rädd. Men det enda jag kan säga är att när man väl är här så känns allt inte alls så svårt och stort som jag föreställde mig. Det här bli ju ens vardag precis som hemma. Sedan kan man ju alltid vända sig till värdfamiljen och skolan om det känns jobbigt. Eller göra som jag och ringa mamma på facetime hela tiden! ;) Och jag vet att om jag inte åkt hade jag ångrat det något så fruktansvärt.

När har de jobbigaste perioderna varit och varför?
De jobbigaste perioderna för mig har varit kring alla lov skulle jag nog säga. Jag har fått väldigt mycket hemlängtan under de perioderna i alla fall. Det är så svårt att veta vad som är bäst, att åka hem till Sverige eller att stanna här under loven. Många åker hem till Sverige under loven vad jag märkt. Jag gillar att vara hemma några dagar och att vara här några dagar.

Hur fungerar det med fritid och att gå ut på kvällarna och sånt?
Vi har bestämda utetider som är 23 på vardagar och 02 på helger. Men såklart måste man alltid höra av sig till sin värdfamilj var man är och när man kommer hem! Samma sak gäller när man sover över hos kompisar och sånt.

Vet du om du kommer in i din förra klass/skola när du kommer tillbaka?
Jag hade ingen "säkrad" plats på min gamla skola men fick veta nyligen att jag kom in igen! Så det får man får ha kontakt med sin studievägledare och se vad de säger när de närmar sig att flytta tillbaka.

Om några har fler frågor är det bara att höra av sig!!! <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Mina favvisar <333

Hejsan! Tänkte göra några inlägg med massa bilder från Paris! Som jag nämnde tidigare så har vi fått åka med skolan till Paris från måndag till torsdag och vi har haft så jääävla kul. Hänt sjukt mycket dumma och roliga saker och vi har skrattat hela resan. Kan ju berätta att jag gick in i en stolpe till exempel eller att vi missförstod en fransyska i en klädbutik totalt när Maya testade kläder så vi höll på att dö av skratt. Är så glad att vi fick åka för behövde verkligen få en paus från skolan.


Hursomhelst så bodde vi kanske 30 min från centrala Paris och vi har gjort otroligt mycket under dessa dagar. Vi har besökt svenska ambassaden, svenska skolan i Paris, Eiffeltornet (såklart), Champs Élysées, Triumfbågen. kända kvarter som jag inte har nån aning om vad de heter, Louvren och massa annat.


Hoppas ni uppskattar inläggen, puss & kram skumbanan <3

Likes

Comments

Upplevelser

MNEK kom också och uppträdde, woooow säger jag bara!

Igår vid typ 17 fick jag reda på att Zara Larsson skulle spela på Hippodrome i Kingston samma kväll! Så vi drog dit och mötte upp några andra från skolan. Det var mer svenskar än engelska hahaha. Men hon var grym och det var en cool lokal deesutom! <3

Likes

Comments

Mat & Annat Gott, Richmond, Skolan

Idag efter skolan gick jag och Hanna och fikade på Hollyhock café! Det var supervarmt idag dessutom och solen sken. Tänkte berätta en väldigt rolig nyhet och det är atttttttt nästa vecka ska vi till Paris med språket i skolan måndag-torsdag. Är så glad och taggad, ska bli skönt att bara åka bort lite grann och särskilt till något så fint som Paris. Det kommer självklart komma bilder ;))

Likes

Comments

London, Upplevelser , Tankar i London

Mitt i denna stund säger jag "hahahah vad töntiga vi måste se ut" och skrattar åt mig själv som vanligt

Här säger jag "Det här blir nog en bra reklam för vatten"

Hejsan hoppsan!

Nu var det ett tag sen igen men jag har faktiskt haft fullt upp med allt möjligt från skola, till Sverige besök och sportlov, till vänner. I helgen kände vi att det var dags att besöka Buckingham Palace eftersom det nu inte är så lång tid kvar här. Mindre än 100 dagar!!! Vi promenerade nästan hela dagen eftersom det var så fint väder och sedan drog vi hem till Majsan och kollade mello finalen. Tiden går så fort och det känns både positivt och negativt. När jag väl är här längtar jag hem och när jag är hemma längtar jag hit. Så det säger väl en del om hur det kommer bli att åka hem antar jag!

Men nu ska jag börja plugga, så puss och kram skumbanan <3

Likes

Comments

Hejhej, sorry att jag inte uppdaterat så mycket, det har varit mycket på sistone! Just nu har vi sportlov i alla fall, jag är hemma i Sverige och ska vara det tills söndag :) För ca 2 veckor sen fyllde jag 18, huuuur sjukt?? Känner mig fortfarande som 16 hahaha. Hursomhelst så firades det med mina fina vänner både lördag och söndag. På söndagen hade min värdfamilj gjort svensk middag med köttbullar och potatismos och tårta efteråt! Jag fick även Ariana Grande biljetter av de, världens bästa värdisar <333

Likes

Comments

London, Upplevelser

Igår var jag, Hanna, Andrea, Tilde och Hedvig på Tate Modern, ett konstmuseum vid Southwark. Man kan gå från Waterloo längs Themsen. Vädret var superfint och utsikten högst upp är helt amaziiing! Dessutom är det mesta gratis, förutom en eller två utställningar. Rekommenderas om man tycker museum allmänt är tråkigt då man får lite av allt ;)

Sista bilden är på några lägenheter som har fönster som väggar!!! Hur coolt?

Likes

Comments

London, Upplevelser

Idag var det Chinese New Year inne i London!!! Jag, Hanna, Tilde, Maya och Hedvig åkte in till Chinatown. Vi fick se uppträdanden, kinesiska dräkter och testade kinesisk mat. Blev väääldigt besviken på maten då den smakade blä. Men det var en rolig upplevelse, GOTT NYTT ÅR KINA <3

Likes

Comments